«Καμία δυτική χώρα δεν οδηγήθηκε τόσο βάναυσα στην εξαθλίωση όσο η Ελλάδα» – Tι υποστηρίζουν τώρα οι Γερμανοί…..

«Οι ελλιπείς μεταρρυθμίσεις θέτουν σε κίνδυνο την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Λίγο πριν τις προγραμματισμένες διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, εντείνεται η ανησυχία στην Αθήνα, με τα περιθώρια να στενεύουν», αναφέρει σε σημερινό άρθρο η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.
«Όλες οι μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί είναι σωστές, ωστόσο επιδεινώνουν την ύφεση. Είναι σωστό οι αποθανόντες να μην λαμβάνουν πλέον σύνταξη. Οι απόγονοί τους έχουν όμως τώρα μικρότερο εισόδημα. Είναι σωστό να μειώνεις τον κρατικό μηχανισμό. Αλλά πολλοί Έλληνες χάνουν έτσι το μισθό και τη θέση τους. Είναι σωστό να κλείνεις ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις. Αλλά και αυτό κοστίζει θέσεις εργασίας. Στο τέλος δεν αποκλείεται να παραμείνει μόνον ο τουρισμός, ο οποίος όμως δεν μπορεί να θρέψει όλους τους Έλληνες. Η χώρα θα γνωρίσει εκείνη τη μαζική φτώχεια, η οποία όφειλε να έχει ξεπεραστεί με το ευρώ. Η Ελλάδα είναι ένα πείραμα με αβέβαιη έκβαση. Ποτέ άλλοτε μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο μια δυτικοευρωπαϊκή χώρα δεν οδηγήθηκε τόσο βάναυσα στην εξαθλίωση. Ήρθε ο καιρός να ασχοληθεί κανείς –πέρα από τα χρέη του παρελθόντος- και με το μέλλον της Ελλάδας».

www.bankingnews.gr

3 σχόλια σχετικά με το “«Καμία δυτική χώρα δεν οδηγήθηκε τόσο βάναυσα στην εξαθλίωση όσο η Ελλάδα» – Tι υποστηρίζουν τώρα οι Γερμανοί…..”

 1. Όλα αυτά έπρεπε να τα σκεφτούν πριν μία δεκαετία τουλάχιστον που μας δάνειζαν αφειδώς για να αγοράζουμε Γερμανικά προϊόντα (όπλα, αυτοκίνητα, κλπ). Στην ουσία επιδοτούσαν την ίδια τη βαριά βιομηχανία τους και την οικονομία τους.

  Είναι σα να δίνεις στο νεοσύλλεκτο χειροβομβίδα και να του πεις να την επεξεργαστεί, και αφού ανατιναχτεί, να τον βρίζεις πάνω από τον τάφο του για την ασχετοσύνη του…

  ΕΛΕΟΣ!

  1. Όχι ακριβώς.

   Από πότε φταίει ο δανειστής, όταν ο δανειζόμενος λαός επιτρέπει στους ηγέτες που εκλέγει, να κάνουν αλχημείες;

   Την ευθύνη την έχει πάντα ο ΛΑΟΣ, εφόσον αυτός επιλέγει ηγεσίες και ανέχεται τις λαμογιές τους.

   Που είναι σήμερα ο Ελληνικός Λαός; Να λιντσάρει τους υπεύθυνους της κρίσης;

   Πως ανέχεται να πεθαίνουν άστεγοι στους δρόμους από πείνα και κρύο, την ίδια στιγμή που οι πολιτικοί ηγέτες, όπως φάνηκε και από το “πόθεν έσχες” είναι καλοπληρωμένοι, με εκατομμύρια στις τράπεζες και ένα σκασμό περιουσία;

   Καθόμαστε στους καναπέδες μας και φιλοσοφούμε μέσω πληκτρολογίων ή βλέπουμε master chef στην τηλεόραση, για να δούμε πως μαγειρεύεται ο σολομός.

 2. Δεν ξέρω τι κάνεις εσύ αγαπητέ begar, άλλα εγώ δεν ασχολούμε με τη μαγειρική. Επίσης αποφεύγω την τηλεόραση! Τώρα για τα πληκτρολόγια, … έ για αυτό δημιούργησες αυτό το site, για ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων και απόψεων! 🙂

  Όσον αφορά την ευθύνη μεταξύ δανειστή-δανειζομένου ή ψηφοφόρου-εκλεγμένου, γνώμη μου είναι πως οδηγεί στο εάν έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα! Θα επιχειρηματολογούμε … για πάντα.

  Δε νομίζω ότι θα ξεσηκωθεί ο Έλληνας, προς το παρών, γιατί υπάρχει ακόμα λίπος. Έπεσε πολύ χρήμα και βόλεμα στην πιάτσα.΄
  Σύντομα, εδώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, που έρχεται λαίλαπα … θα δούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *