Καμία αλλαγή στον νόμο για τους πλειστηριασμούς

Δεν αλλάζει ο νόμος για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, διασαφηνίζοντας ότι έως τα τέλη του 2013 έχουν ανασταλεί οι πλειστηριασμοί.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου περιέγραψε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το θέμα των δανείων των νοικοκυριών, σημειώνοντας ότι είναι αρνητική ακόμα και στην παραμικρή ευνοϊκή αλλαγή και «μετά βίας θα γίνει αποδεκτό το πλαίσιο που ήδη έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο».

«Ξέρω εκ των προτέρων ότι θα δεχθούμε σκληρή κριτική και θα διατυπωθούν μαξιμαλιστικές προσεγγίσεις», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και επισήμανε: «Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο. Δεν αποφασίζουμε μόνοι μας. Ήδη και αυτά η τρόικα τα δέχεται με το ζόρι».

Μάλιστα, απαντώντας στις επικρίσεις πολλών βουλευτών που ζητούν ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κάλεσε όσους έχουν διαφορετικές προτάσεις να τον συνοδεύσουν στη διαπραγμάτευση με την τρόικα μήπως και καταφέρουν να πείσουν τους δανειστές.

«Θα μιλήσω ανοιχτά. Στα ζητήματα αυτά δεν αποφασίζουμε μόνοι μας. Η τρόικα έχει λόγο εκ των πραγμάτων. Και εγώ θα ευχόμουν να μην έχει, αλλά έχει». Πρόσθεσε μάλιστα πως οι «ρυθμίσεις γίνονται με γνώμονα την κατάσταση των οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερων»

Newsroom ΔΟΛ

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Καμία αλλαγή στον νόμο για τους πλειστηριασμούς”

  1. Γιατί, θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο μέχρι τέλος του 2013?
    Άλλωστε δεν θέλουν ακόμα και οι τραπεζίτες…………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *