Και ο Ευθυμίου είχε πει όχι στον ΓΑΠ για το ΔΝΤ

Συνεχίζονται οι καταθέσεις, σχετικά με τα όσα μεσολάβησαν προκειμένου να μπει η χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Την αρχή έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σειρά πήρε και ο Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος, σύμφωνα με τα Νέα, είχε πει στον τότε Πρωθυπουργό τα εξής: «Πρόεδρε, μην επιτρέψεις να τεθεί η Ελλάδα υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ. Αν συμβεί, να ξέρεις ότι αυτό θα είναι το τέλος της χώρας, της παράταξης και το δικό σου».
Πιο αναλυτικά, στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο της 22ας Απριλίου του 2010, την παραμονή του… Καστελόριζου, είχαν κληθεί ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο Πέτρος Ευθυμίου, οι τότε κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος.

Ο κ. Ευθυμίου, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν στον ΟΑΣΕ πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, πήρε το λόγο σοκαρισμένος, για να τονίσει την ανάγκη να αποφευχθεί η έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα, αναφέροντας την εικόνα που εκείνος αποκόμισε από τις συχνές επισκέψεις του στην Ουκρανία, την οποία επίσης είχαν καταστρέψει οι συνταγές του ΔΝΤ.
Σύμφωνα με την περιγραφή της εφημερίδας, ο Πέτρος Ευθυμίου μιλούσε και ο Γιώργος Παπανδρέου κοιτούσε απαθής. Απαθής ήταν ακόμα και όταν ο κ. Ευθυμίου κορύφωσε, λέγοντας τα προαναφερόμενα, ήτοι: «Πρόεδρε, μην επιτρέψεις να τεθεί η Ελλάδα υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ. Αν συμβεί, να ξέρεις ότι αυτό θα είναι το τέλος της χώρας, της παράταξης και το δικό σου».

Τα υπόλοιπα τα ξέρετε, ή μάλλον τα ζείτε…

Στο μεταξύ, ο Ανδρέας Λοβέρδος επανήλθε σήμερα με νέες αποκαλύψεις .Αφού επανέλαβε ότι είχε εκφράσει την ανησυχία του και τον προβληματισμό του στον Γιώργο Παπανδρέου σχετικά με την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι :«Σχέδιο δεν υπήρχε, ούτε σύγκρουση, μα υπήρξε συνάδελφος, όχι εγώ γιατί δεν το συνηθίζω, που έφυγε κλαίγοντας από το υπουργικό συμβούλιο»…

spirospero.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Και ο Ευθυμίου είχε πει όχι στον ΓΑΠ για το ΔΝΤ”

  1. Ένας ένας, οι ποντικαράδες, προσπαθούν να βγουν από το κάδρο. Έχουν αντιληφθεί ότι πολύ σύντομα έρχεται η τιμωρία όσων εγκλημάτησαν σε βάρος της πατρίδας μας και άρχισαν τις δικαιολογίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *