Και η Α.Μέρκελ μιλάει πλέον για την ελληνική χρεοκοπία

«Η διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους μιας χώρας όπως η Ελλάδα θα είχε νόημα μόνο όταν η χώρα εμφάνιζε πρωτογενές πλεόνασμα»! Η παραπάνω δήλωση ανήκει στην Α.Μέρκελ και υποτίθεται ότι έγινε για να καθησυχαστούν οι αγορές! Το ότι μπήκε στο λεξιλόγιο της Μέρκελ η φράση “ελληνική χρεοκοπία”, βέβαια, μόνο καθησυχαστικό δεν είναι.

Στην ελληνική κυβέρνηση, ως συνήθως αιφνιδιάστηκαν. “Μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει τεθεί στην ελληνική κυβέρνηση από την γερμανική πλευρά. Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Γερμανία να έχει αρχίσει να ζυμώνει ένα τέτοιο σενάριο. Τέλος, επισήμανε πως είτε έτσι, είτε αλλιώς, ο στόχος της Ελλάδας είναι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2012″.

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία της Γερμανίδας Καγκελαρίου με τον Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Η επικοινωνία έγινε ύστερα από πρωτοβουλία της Μέρκελ, στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης που θέλει να λαμβάνει για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη και έγινε μια αξιολόγηση των εργασιών του χθεσινού Eurogroup. Επίσης, έγινε αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *