10 σχόλια σχετικά με το “Κάνουν επίθεση οι τράπεζες”

 1. Εμένα η eurobank δεν με ξεγελάει ξανά. Είχα ζητήσει χαμηλότερη δόση για ένα καταναλωτικό και μια κάρτα , μάζεμα ένα σε όλα και μου είπαν οτι δεν γίνεται επειδή δεν είχα περιουσιακά στοιχεία και καθυστερούσα 1 μήνα τις πληρωμές. Οπότε η Eurobank με τιμωρούσε με το να μου βάζει τόκους υπερημερίας ανατοκιζόμενους. Το 2009 είχα καθυστερήσει 3-4 δόσεις και τηλεφώνησαν στο σταθερό από το τοπικό υποκατάστημα (απάντησε η μάνα μου) καλώντας με να περάσω από εκεί να βρούμε “μαζί” μια λύση. Πέρασα και συμφωνήσαμε να πληρώσω ολόκληρο το ληξιπρόθεσμο ποσό μέσα σε ένα μήνα. Όντως κάνοντας πολύ δουλειά παραπάνω και κυνηγώντας κάποια οφειλόμενα, (τότε ακόμα υπήρχε χρήμα) μάζεψα το ποσό (2 χιλιάρικα). Μόλις αποπλήρωσα και το τελευταίο ληξιπρόθεσμο ευρώ μέσα στο συμφωνημένο χρονικό όριο, ο υπάλληλος του υποκαταστήματος εκτύπωσε από το λογισμικό την καρτέλα μου όπου αναφερόταν το ενημερωμένο status μου ως “ΟΚ” στην συγκεκριμένη ημερομηνία. Μετά από 15 μέρες χτύπησε το κινητό μου και ήταν από το δικηγορικό γραφείο Πλευράκη (ΣΙΟΥΦΑ) όπου με ρωτούσαν τί θα γίνει με τις οφειλές μου και αν σκέφτομαι να πληρώσω. Τους ρώτησα ποιός ο σκοπός της όχλησής τους αφού είμαι ενήμερος με βούλα, και μου απάντησαν “έχουν καταγγελθεί όλες σας οι συμβάσεις κύριε!.
  Πέρασα από το υποκατάστημα να ζητήσω εξηγήσεις από τους υπαλλήλους που είχαμε κάνει τη συμφωνία και μου απάντησαν ξερά οτι η Eurobank δεν δεσμεύεται από προφορικές συμφωνίες και πράττει κατά το δοκούν. Έκτοτε, από το 2009, δεν ξανάδωσα δεκάρα τσακιστή. Το 2011 μου έστειλαν και ΔΠ την οποία έκανα κορνίζα (κακώς κινήθηκα για ανακοπή αφού δεν έχω περιουσία). Φυσικά έστειλα ένα συστημένο στο οποίο τους δήλωνα οτι με εξαπάτησαν και προτίθεμαι να συνεχίσω να πληρώνω μόνο αφού επαναφέρουν την ληξιπρόθεσμη οφειλή στο ενήμερο ποσό του 2009 και χωρίς τόκους υπερημερίας. Φυσικά δεν απάντησαν. Οπότε και εγώ δεν τους πληρώνω.
  Μην κάνετε προφορικές συμφωνίες τηλεφωνικά ή προφορικά, να ζητάτε κάθε πρότασή τους εγγράφως επειδή είναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Με γραπτή συμφωνία είσαστε κάπως κατοχυρωμένοι αν και εκεί να ξέρετε οτι η τράπεζα θεωρεί οτι έχει το δικαίωμα να αλλάζει τους όρους μονομερώς. Είναι κράτος εν κράτει. Αν έχετε περιουσία, και μπορείτε να πληρώνετε, παλέψτε για χαμηλότερη δόση, ή έστω δίνετε οτι μπορείτε κάθε μήνα, ένα εικοσάρικο, ένα πενηντάρικο, για να κινείται ο λογαριασμός. Αν δεν έχετε περιουσία, πράξτε κατά το δοκούν. Μην δίνετε σημασία στα τρολ των εισπρακτικών που έχουν κατακλύσει με σχόλια το διαδίκτυο.

  1. δηλάδη με τα 2 χιλιάρικα ξεπλήρωσες μόνο τους τόκους ή και μέρος από το αρχικό ποσό ή όλο το ποσό μαζί με τους τόκους?

   1. Ήταν το σύνολο 4 δόσεων, 4χ500. Προφανώς κάποιος ηλίθιος, από τους πολλούς που υπάρχουν εκεί μέσα συμπέρανε ότι για να έχω την “άνεση” να βρω 2 χιλιάρικα μέσα σε ένα μήνα μετά από 4 μήνες αποχής, ότι έχω μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και μεσαιωνικούς πύργους στη Γαλλία, οπότε είπαν να ξεμπερδεψουν μία και καλή μαζί μου. Το κατάφεραν, αλλά όχι όπως το ηθελαν αυτοί.

     1. Όταν οι τράπεζες έχουν συνεχώς λανθασμένες εντυπώσεις, κάποια στιγμή κλείνουν.

     2. Δυστυχώς δεν συμφωνείς. Δεν έχεις περιουσιακά στοιχεία και αντί να έχεις κάποια λεφτά στην άκρη για μια στιγμή ανάγκης, κάθεσαι και κάνεις ανακοπές στις οποίες η τράπεζα πετυχαίνει έφεση, όπου θα σκάσεις άλλα λεφτά εκεί, κάτι σκέψεις κάνεις για αμφισβήτηση του χρέους επειδή δεν έχεις υπογράψει, κάτι για κάποιον άστεγο για το πού θα του παραδοθεί η διαταγή πληρωμής. Γύρνα την πλάτη και παράτα τους. Μην ξοδεύεις ούτε δεκάρα για δικαστικούς αγώνες εναντίον τους αφού δεν έχεις να γλυτώσεις κάτι, ούτε και να κερδίσεις. Πήγαινε μια κρουαζιέρα, πέτα λουλούδια στην Πάολα, μακριά από δικαστήρια χωρίς να υπάρχει λόγος.

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.