Θεσσαλονίκη:Όλο και περισσότερα παιδιά, πηγαίνουν στο σχολείο με άδειο στομάχι!

Στην καταγραφή του αριθμού των μαθητών όλων των σχολείων που στερούνται το πρωινό κολατσιό, προχωρά ο δήμος της πόλης…

στο πλαίσιο της δημιουργίας κοινωνικών δομών για τη στήριξη των μαθητών των σχολείων του Δήμου και των οικογενειών τους. Παράλληλα, το εν λόγω σχέδιο δράσης, που αποτελεί πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, προβλέπει τη σύσταση τμημάτων «Ενισχυτικής Διδασκαλίας» με εθελοντές καθηγητές σε Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικά σε ό,τι αφορά το θέμα της καταγραφής του αριθμού των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν ανάγκη πρωινού κολατσιού στο χώρο του σχολείου, ο δήμος Θεσσαλονίκης επιζητά την συνεργασία των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων όλων των σχολείων ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σχετικά εξάλλου, με τη δημιουργία της δομής ενισχυτικής διδασκαλίας για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απευθύνεται έκκληση προς τους διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων να ανακοινώσουν την πρόθεση του Δήμου Θεσσαλονίκης στους συλλόγους διδασκόντων των σχολείων τους και να καταγράψουν τον αριθμό των ωρών καθώς και το μάθημα της αντίστοιχης τάξης που μπορούν να καλύψουν εβδομαδιαία οι εθελοντές εκπαιδευτικοί, ώστε οι απαιτούμενες δομές να οργανωθούν σε σύντομο χρόνο από τη διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *