Η Kodak ετοιμάζεται να κηρύξει χρεωκοπία

Η Wall Street Journal αναφέρει σε δημοσίευμα της, ότι η γνωστή εταιρεία φωτογραφικών προϊόντων Kodak, ετοιμάζεται να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να ζητήσει την προστασία του Chapter 11, δηλαδή του αντίστοιχου Άρθρου 99 στην Αμερική. Αυτό αποτελεί το επόμενο βήμα για την εταιρεία, καθώς η προσπάθεια της να κρατηθεί λίγο ακόμα επάνω από την επιφάνεια του νερού απέτυχε, όταν έχασε τη μάχη για κάποιες πατέντες ψηφιακής τεχνολογίας.

Σήμερα, και προς το παρόν, η Kodak εργοδοτεί 19 χιλιάδες υπαλλήλους, και προσπαθεί να εξοικονομήσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέσω δανείων, για να παραμείνει στην επιφάνεια όσο διαρκεί η διαδικασία χρεωκοπίας. Μετά από αυτό, έχει σκοπό να βγάλει 1100 πατέντες της, σε δημοπρασία υπό την επίβλεψη των δικαστηρίων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, η εταιρεία εξέδωσε μία προειδοποίηση την προηγούμενη εβδομάδα, ότι ίσως μείνει εκτός του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς η μετοχή της είχε κλείσει στο 1 δολάριο για 30 συνεχείς μέρες λειτουργίας της χρηματαγοράς. Κρίμα, γιατί η Kodak αποτέλεσε σημαντικό κομμάτι στις ζωές όλων μας, ενώ για όσους δεν το γνωρίζουν, είχε κατασκευάσει ακόμα και εξαρτήματα που χρησιμοποιήθηκαν στο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble.

www.digitallife.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Η Kodak ετοιμάζεται να κηρύξει χρεωκοπία”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *