Η Citi ετοιμάζει λουκέτο στην Ελλάδα

Με ταχείς ρυθμούς υλοποιεί το πρόγραμμα αποχώρησης από την ελληνική αγορά η Citibank καθώς μετά το κλείσιμο των περισσοτέρων καταστημάτων στη χώρα η τράπεζα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά του δανειακού της χαρτοφυλακίου από τη Βaupost Group. Αν και ακόμα δεν υπάρχει κάτι ανακοινώιμο ως προς την αποχώρηση, οι κινήσεις δείχνουν με σαφήνεια τις προθέσεις των διοικούντων. 

Παράλληλα τα διαρκή προβλήματα με τους καταθέτες-πελάτες της τράπεζας στην Ελλάδα, η αλλαγή πολιτικών απέναντι σε δανειολήπτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) και το ανελέητο κυνηγοτό μέσω εισπρακτικών εταιριών αποκαλύπτει τις προαποφασισμένες κινήσεις.

Από τη Citibank διαρρέεται ότι πρόκειται για επένδυση του εν λόγω γκρουπ στην Ελλάδα και όχι για κίνηση αποεπένδυσης της τράπεζας. Παρ όλα αυτά πηγές που δεν θέλουν να κατονομαστούν, δηλώνουν στο Sofokleousin.gr ότι η διοίκηση έχει εξυφάνει σχέδιο αποχώρησης με καταληκτική ημερομηνία τον Ιούνιο του 2013 καθώς απέτυχε να ανταποκριθεί στους στόχους που τέθηκαν από τη μητρική τράπεζα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην Ελλάδα θα παραμείνει ενεργό ένα ή δυο καταστήματα για την υποστήριξη του τμήματος διαχείρισης κεφαλαίων του investment banking.

4 σχόλια σχετικά με το “Η Citi ετοιμάζει λουκέτο στην Ελλάδα”

  1. Την ημέρα που θα το δω να συμβαίνει μάρτυς  μου ο Θεός, θα ανάψω λαμπάδα στους τρεις ιεράρχες ίση σε ύψος με το μπόυ μου (κάπου 1,85 μ). Καλά ξεκουμπήδια αλητοκλεφτομπανκ!!! Στο δρόμο και τα σκυλιά σας οι τρωλλ τραπεζοτσίρακές σας!

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.