Η προκλητική προπαγάνδα των μνημονιακών με όχημα τη ΝΕΤ!

Η σχέση της δημόσιας τηλεόρασης με τις εκάστοτε κυβερνήσεις είναι ιδιαιτέρως «στενή» από εποχής ιδρύσεώς της. Από την περίοδο της ΥΕΝΕΔ όπου η κάθε είδηση ήταν κατευθυνόμενη και η λογοκρισία επικρατούσε σε κάθε είδηση, μέχρι τις μέρες μας που η κάθε είδηση για τη μνημονιακή πολιτική περνάει από «φίλτρα». 

Από την εποχή που ο Κ. Σημίτης μας έβαζε στο ευρώ και παρουσιαζόταν από την ΕΡΤ ως σωτήρας της χώρας, μέχρι την εποχή που ο Γιώργος Παπανδρέου μας έβαζε στο Μνημόνιο και τον εμφάνιζαν ως τον λυτρωτή που θα σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία.

Η προπαγάνδα της κρατικής τηλεόρασης συνεχίζεται μέχρι και σήμερα που η χώρα βρίσκεται στο σημείο «μηδέν» από τις καταστροφικές πολιτικές των «σωτήρων» και «μαθητευόμενων μάγων.

Την ώρα που ο ελληνικός λαός βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης από την Μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά και των κυβερνητικών εταίρων, την ώρα που η ανεργία χτυπάει κόκκινο, την ώρα που ο λαός φωνάζει για τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, η κρατική τηλεόραση που υποτίθεται πως υπηρετεί τον ελληνικό λαό, ασκεί την μεγαλύτερη προπαγάνδα.

Η ΕΡΤ που πληρώνει ο κάθε Έλληνας πολίτης μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ – και μάλιστα πανάκριβα –  θυμίζει ΥΕΝΕΔ προβάλλοντας συνεχώς τα κόμματα του Μνημονίου και ουσιαστικά ξεχνώντας τις αντιμνημονιακές φωνές.

«Φωνή βοώντος» η κραυγή αγωνίας που βγάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Οι φωνές κατά των δανειστών – τοκογλύφων χάνονται στην προπαγάνδα της δημόσιας τηλεόρασης.

Όπως χάνονται και οι φωνές του λαού, έξω από το Κοινοβούλιο, καθώς η ΝΕΤ προτιμά να δείχνει το ρεπορτάζ από το εσωτερικό της Βουλής και όχι την αγωνία των πολιτών απ’ έξω.

Οι εντολές που λαμβάνουν οι δημοσιογράφοι είναι σαφείς και έρχονται από πολύ ψηλά… «Είμαστε υπέρ της κυβέρνησης, στηρίζουμε τον Σαμαρά και την πολιτική  που ακολουθεί, προβάλουμε με κάθε τρόπο το έργο κάθε υπουργού και κυρίως μειώνουμε την προβολή όσων «χτυπούν» την κυβέρνηση». Αυτές είναι μόνο ορισμένες από τις εντολές που δίνονται όχι μόνο στους πολιτικούς συντάκτες, αλλά σε κάθε δημοσιογράφο, ακόμα και σε αυτούς της Αθλητικής Κυριακής.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πέρυσι, όταν φίλαθλοι ορισμένων ομάδων σήκωσαν πανό στα γήπεδα κατά της κυβέρνησης. Η εντολή που έλαβαν οι αθλητικοί ρεπόρτερς ήταν ξεκάθαρη. «Απλή αναφορά του γεγονότος, χωρίς σχολιασμό και χωρίς να επιτρέψετε ούτε στους καλεσμένους να αναφερθούν».

Φυσικά οι δημοσιογράφοι κάνουν ότι τους πουν, καθώς όποιος δεν υπακούσει στις εντολές απειλείται με μη ανανέωση της σύμβασης, αν είναι συμβασιούχος, ή να τον «φάει το μαύρο σκοτάδι», αν είναι μόνιμος. Δηλαδή να τον πάψουν από τα καθήκοντά του και να τον βάλουν να κόβει και να ράβει βίντεο όλη μέρα.

Η τακτική της προπαγάνδας που ακολουθεί η ΕΡΤ, με όχημα πάντα την «αξιοπιστία» που έχει καλλιεργήσει εδώ και δεκαετίες, είναι δοκιμασμένη και έχει φτάσει στο σημείο να διαμορφώνει όχι μόνο καταστάσεις και συνειδήσεις, αλλά να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις.

Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος, όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία, που η δημόσια τηλεόραση προβάλει τα κόμματα. Η Νέα Δημοκρατία φυσικά και τα Μνημονιακά κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος από τον τηλεοπτικό χρόνο, ενώ τα υπόλοιπα αντιμνημονιακά κόμματα λαμβάνουν ότι απομένει στο μονόωρο δελτίο ειδήσεων.

Αναλυτικά λοιπόν, η ΝΔ λαμβάνει το 40,7% από τον τηλεοπτικό χρόνο, δηλαδή περισσότερο από 20 λεπτά του δελτίου ειδήσεων. Αν σε αυτό το ποσοστό προστεθεί και του ΠΑΣΟΚ (13,1%) και της ΔΗΜΑΡ(7,3%), τότε η προβολή της κυβέρνησης και των κυβερνητικών εταίρων τρώει το μισό και παραπάνω δελτίο ειδήσεων.

Τον χρόνο που απομένει, μαζί με Αθλητικά, Χρηματιστήριο και Καιρό,θα τον μοιραστούν τα υπόλοιπα κόμματα, απλά παρουσιάζοντας τις θέσεις τους.

Η τακτική της ΕΡΤ δεν μένει όμως μόνο στο πλαίσιο της προπαγάνδας. Προχωρά ένα βήμα παραπέρα και ασκεί ξεκάθαρη λογοκρισία σε όποιον τολμήσει να πει κάτι αρνητικό για την κυβέρνηση, θυμίζοντας τακτικές προηγούμενων δεκαετιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παύση της πρωινής εκπομπής των Αρβανίτη και Κατσίμη που «τόλμησαν», άκουσον άκουσον, να πουν κάτι αρνητικό για υπουργό της κυβέρνησης.

Η προπαγάνδα για την επιβεβαίωση της ορθότητας της κυβερνητικής πολιτικής καλά κρατεί και έχει παρεισφρήσει για τα καλά και στα δημοσιογραφικά γραφεία της Δημόσιας τηλεόρασης.

Μη γελιέστε όμως, η ΕΡΤ δεν είναι το μοναδικό Μέσο Ενημέρωσης που υπηρετεί τα συμφέροντα κυβερνήσεων. Ιδιωτικά κανάλια που τα έχουν… «βρει» με τους πολιτικούς προβάλουν τις ειδήσεις όπως συμφέρει τους εργοδότες τους. Απλά στη Δημόσια τηλεόραση είναι διπλά προκλητικό γιατί την πληρώνει ο κάθε Έλληνας από το υστέρημά του.

Με όχημα το δελτίο ειδήσεων και τις εκπομπές της ΕΡΤ, το Μαξίμου επιχειρεί να πείσει για την ορθότητα των πράξεων του. Ξεχνώντας τον απλό πολίτη, παραλείποντας τις χιλιάδες αυτοκτονίες, αγνοώντας τις αγωνίες των Ελλήνων πολιτών για το μέλλον. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι να ικανοποιήσει τα κυβερνητικά συμφέροντα.

ΕΡΤ: Πάντα στις υπηρεσίες της εκάστοτε κυβέρνησης! 

NET

www.newsbomb.gr

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.