Η κρυστάλλινη σφαίρα

γράφει ο begar

Το παρακάτω κείμενο εκφράζει καθαρά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί προτροπή σε ενέργειες ή αποφυγή ενεργειών, από πλευράς αναγνωστών.

Για να μην κοροϊδευόμαστε: 

1. Τα “κόκκινα” δάνεια, στην πραγματικότητα ξεπερνούν τα 120 δισ, τα απλήρωτα χρέη προς εφορία μέχρι το Δεκέμβριο θα φτάσουν τα 85-90 δισ.

Τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν και μέχρι τα Χριστούγεννα θα καταβάλλουν σε όλους μια ελάχιστη σύνταξη των 500 ευρώ μηνιαίως και αν είναι και τόσα. Υπόψη ότι η μισή Ελλάδα, αυτή τη στιγμή. ψιλοζεί από τις συντάξεις των γονέων.

2. Όποιος πιστεύει ότι τα παραπάνω χρέη θα αποπληρωθούν ποτέ, ή μαλάκας είναι ή ….. μαλάκας.

3. Όποιος επίσης πιστεύει ότι θα ξεκινήσει ποτέ η διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτων για το σύνολο των οφειλετών, πλανάται πλάνη οικτρά. Θα την πατήσουν μόνο όσοι έχουν ακίνητα φιλέτα, όπως παραθαλάσσια ή σε πολύ καλό μέρος στην Αθήνα. Τα υπόλοιπα ακίνητα, που είναι ουδέτερου ενδιαφέροντος θα μείνουν στα αζήτητα. Αν υποθέσουμε ότι δια μαγείας οι τράπεζες προχωρούσαν σε κατάσχεση ακινήτων όλων των οφειλετών, αύριο το πρωί, αυτομάτως η εκτιμώμενη εμπορική τους αξία θα έπεφτε στο 25% αυτής που τώρα γράφουν στα χαρτιά τους, άρα οι επισφάλειές τους θα πήγαιναν στο Θεό και θα χρειάζονταν ένα ΑΕΠ ακόμα για ανακεφαλαιοποίηση.

4. Η δήθεν λύση για τα κόκκινα δάνεια, που προωθεί η κυβέρνηση, είναι μια παραλλαγή του Ν. Κατσέλη, με χειρότερους όρους για τους οφειλέτες και καλύτερους για τις τράπεζες. Θα πέσει στο κενό. Ήδη εκφράζονται οι αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, οι οποίες τυχαίνει να είναι και σωστές, όχι δηλ. μόνο ψηφοθηρικές κραυγές.

5. Ο κόσμος έχει υποψιαστεί ότι οδεύουμε προς χρεωκοπία, άσχετα με το πως θα την ονομάσουν οι κυβερνώντες. Τρανή απόδειξη είναι πως όποιος από τους δημοσίους υπαλλήλους ή στρατιωτικούς έχει τη δυνατότητα να πάρει προκαταβολή έναντι του εφάπαξ, έστω και με σημαντική χασούρα, τρέχει και το κάνει. Παράλληλα, με όσους συζητώ, που τυχαίνει να έχουν ρευστό στα χέρια τους, αποφεύγουν να το καταθέσουν στις τράπεζες, φοβούμενοι κάποιο κούρεμα ή έκτακτη εισφορά η φορολόγηση, πείτε το όπως θέλετε.

6. Σε μια χώρα, όπου:

     α.Πλέον ο ιδιωτικός τομέας δεν παράγει πλούτο, άρα ούτε φόρους.

     β. Κανένας δεν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές.

     γ. Υπάρχουν άπειροι συνταξιούχοι και ακόμα πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι

     δ. Υπάρχει ολόκληρη στρατιά από πολιτικό κηφηναριό, το οποίο εισπράττει παχυλούς μισθούς (υπουργοί, βουλευτές, σύμβουλοι, παρασύμβουλοι, πρόεδροι οργανισμών και ο,τι άλλο τίτλο βάζει ο νούς σας.

     ε. Κανένας δεν προτίθεται να επενδύσει ούτε δεκαράκι για να ξεκινήσει μια επιχειρηματική δραστηριότητα, είτε έλληνας, είτε ξένος

Τι ακριβώς περιμένετε να συμβεί στο κοντινό μέλλον;

7. Οι οικονομολόγοι λένε πως η μισή οκονομία είναι τα λεφτά και η άλλη μισή η ψυχολογία. Εμείς και στα δύο πιάσαμε πάτο.

8. Σύντομα θα έχουμε εθνικές εκλογές, πριν καν τεθεί θέμα Προέδρου Δημοκρατίας.

Κλείνω λέγοντας ότι στο προσεχές διάστημα θα επιβιώσει μόνο όποιος έχει λεφτά κρυμμένα στο στρώμα του, ούτε καν αν τα έχει στην τράπεζα.

 www.daneiakartes.info

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Η κρυστάλλινη σφαίρα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *