Η κατάσχεση της πρώτης κατοικίας είναι εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος

Πριν από λίγο ο Θοδωρής Δρίτσας στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου έκανε μία αποκάλυψη στην οποία δίνουμε μεγάλη βαρύτητα γιατί την τεκμηρίωσε καθαρά τεχνοκρατικά.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαρροές για τις κατασχέσεις πρώτης κατοικίας είναι σχεδιασμός της Τράπεζας της Ελλάδας και της διοίκησης Προβόπουλου ώστε να κάνουν μία νέα ληστρική δωρεά στις τράπεζες.

Έτσι, τα ακίνητα αυτά, ακόμα και αγροτεμάχια, ακίνητα πρώτης κατοικίας και άλλα, θα κατασχεθούν όχι τόσο επειδή θα εκποιηθούν εύκολα φέρνοντας ρευστότητα (αφού η αγορά είναι νεκρή), αλλά για να “ομολογοποιηθούν”.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτός ο όγκος ακίνητης περιουσίας θα γίνει collateral ομολόγου το οποίο οι τράπεζες θα διαπραγματευθούν για την βελτίωση των θέσεων τους στις διεθνείς αγορές!

Η προσέγγιση του κυρίου Δρίτσα αξίζει συγχαρητηρίων αφού τεκμηριώνει χωρίς κραυγές το μέγεθος τις διαπλοκής και του παρακρατικού ρόλου των τραπεζών. Η ακίνητη περιουσία είναι το ισχυρότερο collateral τέτοιων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Προσοχή, μιλάμε για την ίδια την ακίνητη περιουσία και όχι τα μελλοντικά έσοδα από αυτή όπως ενοίκια, τοκοχρεωλύσια των στεγαστικών δανείων κλπ που μπορεί να καταρρεύσουν σε μία νύχτα, όπως στην περίπτωση της Lehman Brothers.

Η αποκάλυψη αυτή οδήγησε τον Κώστα Τασούλα, να διαψεύσει κάθε σκέψη για τέτοιο ενδεχόμενο από όπου και αν εκπορεύεται (!!), κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τις “διαρροές” συναδέλφων του τις τελευταίες ημέρες. “Δεν αφήνω ούτε ένα παράθυρο ανοιχτό για να γίνει κάτι τέτοιο” είπε χαρακτηριστικά.

Αναμένουμε με αγωνία και την αντίδραση του κυρίου Στουρνάρα.

olympia.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Η κατάσχεση της πρώτης κατοικίας είναι εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος”

 1. Φωτιά και τσεκούρι !!!!
  Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

 2. ….Η εισήγηση είναι και ” στο όνομα του Ελληνικού λαού ” (Διαταγή πληρωμής)  …..της αστικής δημοκρατίας …..του κάθε καραγκιοζάκου-χαρτογιακά και τσάμπα μάγκα .
  Ποιάς “Ελλάδος” ;;;
  Το μαγαζί είναι ιδιωτικό και είναι απλά κρατικοδίαιτο .Ετσι κάνουν μπίζνες τούτοι . 

  Είστε για γέλια , μόνο για αυτό είστε ,
  Γκόλντεν αγοράκια και κοριτσάκια .

   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *