Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι

Μέσω της ΔΕΗ θα συνεχίζει το κράτος να εισπράττει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, καθώς ο Άρειος Πάγος έκανε τη δέκτη την αίτηση αναστολής που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου, σύμφωνα με την οποία η είσπραξη του τέλους μέσω των λογαριασμών ν της ΔΕΗ είναι παράνομη και αντισυνταγματική. 

Η απόφαση του Αρείου Πάγου ισχύει τουλάχιστον μέχρι το Μάρτιο του 2013 οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει το υπουργείο κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου.

Υπενθυμίζεται ότι, το υπουργείο Οικονομικών προσέφυγε αμέσως κατά της απόφασης αυτής στον  Άρειο Πάγο και το πρώτο ένδικο μέσο που άσκησε κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου ήταν η κατάθεση αίτησης αναστολής στον Άρειο Πάγο

Ένα από τα βασικά επιχειρήματα που επικαλέστηκε η πλευρά του υπουργείου κατά τη εξέταση του αιτήματος προσωρινής διαταγής ήταν ότι έχουν ήδη τυπωθεί από τη ΔΕΗ τρία εκατομμύρια  λογαριασμοί που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων και ότι η αποσύνδεση του «χαρατσιού» από τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στον προϋπολογισμό.

Το υπουργείο με την αίτηση αναστολής ζητά να «παγώσει» η ισχύς της απόφασης του Πρωτοδικείου, μέχρι να εκδικασθεί η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει κατά της εν λόγω δικαστικής απόφασης. Η ημερομηνία εκδίκασης της αίτησης αναίρεσης δεν έχει ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί.

Στην αίτηση αναστολής το Δημόσιο υποστηρίζει ότι αν εφαρμοστεί η απόφαση του Πρωτοδικείου θα χάσει πάνω από 1.000.000.000 ευρώ, θα έχει ελλειμματικό προϋπολογισμό και δεν θα είναι σε θέση εκπληρώσει τους δημοσίου συμφέροντος σκοπούς του ελληνικού κράτους.

Μάλιστα, στην αίτησή του το Δημόσιο σημειώνει ότι είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα που θα αποφέρουν στα κρατικά ταμεία ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, ποσό που είχε υπολογίσει ότι θα εισπράξει από το «χαράτσι στα ακίνητα που εισπράττει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

www.sofokleousin.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Η ΔΕΗ θα συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι”

 1. Αμάν

  και τα έδωσα για το γουρουνοπουλάκι του χριστουγενιάτικου τραπεζιού !!!

  Καλά θα πάω να τους δώσω ένα “μέρ@ς” του μικρού χοιρινού σε είδος .

  Χρονιάρες μέρες που είναι …. 

  Ημέρες αγάπης …..

  Στουρνάρα σε αγαπώ

  και στο δείχνω .

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.