Η Γερμανία «λούζεται» την πολιτική της: Αύξηση ανεργίας, μείωση εξαγωγών

Η ανεργία στη Γερμανία αυξήθηκε για έβδομο κατά σειρά μήνα το Νοέμβριο, καθώς η ευρωπαϊκή κρίση χρέους μειώνει τις επιχειρηματικές επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη.

Ο αριθμός των ανέργων –εποχιακά προσαρμοσμένος– αυξήθηκε κατά 5.000 σε 2,929 εκατομμύρια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Απασχόλησης, ενώ το –επίσης εποχιακά προσαρμοσμένο– ποσοστό ανεργίας παρέμεινε στο 6,9%.

Το ποσοστό ανεργίας είναι κοντά στο χαμηλό επίπεδο 20ετίας, κάτι που θεωρείται ότι τονώνει τις δαπάνες των νοικοκυριών και περιορίζει την επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας.

«Η αύξηση της ανεργίας στη Γερμανία είναι εξαιρετικά περιορισμένη και προσφέρει μία καλή βάση για την οικονομία», δήλωσε οικονομολόγος γερμανικής τράπεζας προς το πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας: «Αν οι άνθρωποι έχουν εργασία και κερδίζουν χρήματα, έχουν και χρήματα να ξοδέψουν και αυτό θα αντισταθμίσει κάποια από τα προβλήματα στις επενδύσεις». Το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια τον Σεπτέμβριο.

Η γερμανική οικονομία σημείωσε ρυθμό ανάπτυξης 0,2% στο τρίτο τρίμηνο, αλλά οι τελευταίες εκθέσεις δείχνουν ότι η ανάπτυξη μπορεί να σταματήσει στο τέταρτο τρίμηνο του έτους, καθώς η ζήτηση για εξαγωγές της χώρας περιορίζεται.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.