Ε.Ε.: Προτείνει προσωρινή έξοδο από τη Schengen για χώρες όπως… η Ελλάδα

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προτείνει την Παρασκευή έναν τρόπο αποκοπής χωρών από τη ζώνη ελεύθερης διέλευσης Schengen, σε μία κίνηση που εν μέρει στοχεύει στο να εντείνει τις πιέσεις προς την Ελλάδα να κρατήσει τους παράνομους μετανάστες μακριά από την ένωση, σύμφωνα με όσα αναφέρει σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Η συμφωνία του Schengen του 1995 επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών στο μεγαλύτερο μέρος της Ε.Ε.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή περιγράψει προτάσεις για τη μεταρρύθμιση των κανόνων που διέπουν την ζώνη ελεύθερης διέλευσης, αναμένεται να αποκαλύψει αυτό που οι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ονομάζουν «η ρήτρα της Ελλάδας, έναν όρο που επιτρέπει σε μία χώρα να αποκλειστεί προσωρινά από τη συνθήκη του Schengen. Οι συνοριακοί έλεγχοι θα επιβληθούν εκ νέου μεταξύ της χώρας και της υπόλοιπης Ε.Ε., προσθέτει.

Επικαλούμενη τις προτάσεις της επιτροπής, η εφημερίδα αναφέρει ότι η προοπτική αποκλεισμού από τη συνθήκη Schengen θα έχει χαρακτήρα αποτρεπτικό και θα χρησιμοποιείται μόνο ως ύστατο μέτρο, αφού πρώτα η χώρα έχει αποτύχει να ανταποκριθεί στη βοήθεια της Ε.Ε.

© Dow Jones Newswires

Μα φυσικά.
Τι πιο λογικό μόλις χρεωκοπήσει η Ελλάδα, στρατιές ανέργων Ελλήνων να αναζητήσουν εργασία στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες;
Τι πιο λογικό οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να θέλουν να προστατεύσουν τους δικούς τους εργαζόμενους, με το να απαγορεύσουν την είσοδο Ελλήνων;
Ενωμένη Ευρώπη και τρίχες κατσαρές. Μια απάτη ήταν όλα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *