ΕΦΟΡΙΑ: Κατάσχεση της επιστροφής φόρου για να εισπράξει προκαταβολικά τον ΕΝΦΙΑ!

Tην πληρωμή του ΕΝΦΙΑ με την επιστροφή φόρου συμψηφίζει η εφορία, προκαλώντας νέο σοκ σε περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενους. Στόχος της κυβέρνησης να εισπραχθεί γρηγορότερα φέτος ο ΕΝΦΙΑ απο όσους θα δουν πιστωτικό εκκαθαριστικό της εφορίας, αφού η είσπραξη θα γίνει εφάπαξ κι όχι σε πέντε δόσεις. 
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», με την εκκαθάριση φόρου και μέσα στον Αύγουστο θα γίνει ο υπολογισμός των ποσών και θα αφαιρεθούν τα ποσά για τον ΕΝΦΙΑ από τις επιστροφές φόρου.
Όπως αναφέρεται, πρόκειται για μια διαδικασία που προβλέπεται καθώς υπάρχει πρόβλεψη για αυτεπάγγελτο συμψηφισμό όταν υπάρχουν οφειλές.
Έτσι λοιπόν η εφορία θα «κατάσχει» την επιστροφή, θα πάρει προκαταβολή τον ΕΝΦΙΑ, αφαιρώντας το δικαίωμα από τους πολίτες να πληρώσουν το φόρο ακινήτων σε πέντε δόσεις.
Για έναν φορολογούμενο που έχει να λάβει επιστροφή φόρου 500 ευρώ και πρέπει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με τον συμψηφισμό ο φορολογούμενος αυτός δεν θα πάρει ποτέ επιστροφή φόρου ενώ θα πληρώσει εφάπαξ και τον ΕΝΦΙΑ.
Αντίστοιχα για έναν φορολογούμενο με επιστροφή φόρου 500 ευρώ και ΕΝΦΙΑ 700 ευρώ θα παρακρατηθεί το ποσό των 500 ευρώ εφάπαξ, ενώ θα του δοθεί η δυνατότητα να εξοφλήσει τα υπόλοιπα 200 ευρώ σε πέντε δόσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπραχθεί γρηγορότερα φέτος ο ΕΝΦΙΑ απο όσους θα δουν πιστωτικό εκκαθαριστικό της εφορίας, αφού η είσπραξη θα γίνει εφάπαξ κι όχι σε πέντε δόσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *