«Εφιάλτης» τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια: Επτά στα δέκα ρυθμισμένα ξαναγίνονται κόκκινα

Η ύφεση που συμπαρασύρει νοικοκυριά, προϋπολογισμούς και πραγματική οικονομία αποτυπώνεται με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στο θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Σύμφωνα με στοιχεία από τις Τράπεζες, τα οποία επικαλείται η εφημερίδα «Έθνος», το 70% των ρυθμισμένων δανείων «σκάνε» και πάλι μετά από κάποιο καιρό.

Μάλιστα, η παράμετρος αυτή «δείχνει» ότι θα πρέπει να υπάρξει μια λύση, η οποία θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και θα είναι βιώσιμη για όλες τις πλευρές.
Με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια φτάνουν τα 108 δισ. ευρώ. Από αυτά, το 67% των επιχειρηματικών δανείων, το 42% των στεγαστικών και το 55% των καταναλωτικών είναι σε καθυστέρηση από 30 μέρες μέχρι πάνω από 3 μήνες.

Έρχονται ραβασάκια από τις Τράπεζες

Το τρίτο «κύμα» προειδοποιήσεων από τις Τράπεζες θα σταλεί τις επόμενες ημέρες στους δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια, προειδοποιώντας τους πως αν δεν προσέλθουν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, τότε θα θεωρηθούν «μη συνεργάσιμοι».
Η ανταπόκριση στις δυο προηγούμενες φάσεις των επιστολών που έστειλαν οι τράπεζες ήταν μικρή. Έφτασε το πολύ στο 20% για τα «κόκκινα» στεγαστικά και δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Οι δανειολήπτες πρέπει να ανταποκριθούν εντός 15 ημερών από την ημερομηνία που θα λάβουν τη συστημένη επιστολή.

www.newsbomb.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “«Εφιάλτης» τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια: Επτά στα δέκα ρυθμισμένα ξαναγίνονται κόκκινα”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *