Εσωτερική παύση πληρωμών «βλέπει» η ΕΣΕΕ

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο και τους αρχηγούς των κομμάτων έστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εφιστώντας τους, την προσοχή στον κίνδυνο για εσωτερική παύση πληρωμών.

«Δεν προτρέπουμε για “στάση πληρωμών”, αυτή όμως είναι προ των πυλών, εάν δεν σταματήσει ο παραλογισμός της επιβολής εξωπραγματικών εισπρακτικών μέτρων χωρίς μέτρο», τονίζεται στην επιστολή.

Ακόμη, αναφέρεται πως η καθημερινή πραγματικότητα όσων εμπόρων επιβίωσαν της «λαίλαπας» των δύο τελευταίων ετών, συνθέτει μία εικόνα απογοήτευσης, αβεβαιότητας, αγωνίας, φόβου, αδιεξόδου και απελπισίας.

Οι περισσότεροι βρίσκονται μπροστά στο ενδεχόμενο να χάσουν ανεπιστρεπτί τους κόπους μιας ζωής και συχνά, τη μοναδική πηγή εισοδήματος ολόκληρης της οικογένειάς τους.

Έχουν επιπλέον να πληρώσουν χαράτσια, έκτακτες εισφορές, τέλη επιτηδεύματος, αντικειμενικά κριτήρια και ότι άλλο μπορεί να μηχανευθεί ο ευφάνταστος κυνηγός της ύστατης ρευστότητας που απομένει στις επιχειρήσεις τους.

Η ΕΣΕΕ αναφέρει πως πολλοί συνάδελφοί καλούν την Συνομοσπονδία να κηρύξει πανελλαδική «στάση πληρωμών», αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στον διωγμό που υφίσταται ο εμπορικός κόσμος.

«Οι επιλογές αυτές μπορεί να μην συνάδουν με τον ορισμό περί «ορθής» συμπεριφοράς αλλά στις σημερινές συνθήκες, οι λέξεις και οι έννοιες έχουν πια χάσει το νόημά τους και ο καθένας αντιδρά όπως μπορεί. Στο πλαίσιο αυτό, ακόμα και η στάση πληρωμών μπορεί να υποστηριχθεί από σειρά λογικών επιχειρημάτων», τονίζεται στη σχετική επιστολή.

Newsroom ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *