Εργαζόμενοι Πειραιώς: Επί έναν μήνα καταγγέλλουμε παραβιάσεις της Τράπεζας στο ΣΕΠΕ και αυτό κωφεύει

«Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ανατολικού Τομέα Αθηνών, που επί 1 μήνα κωφεύει σε σειρά έγγραφων καταγγελιών του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ), για συστηματική παραβίαση του νομίμου ωραρίου, σε συγκεκριμένους εργασιακούς χώρους στην Τράπεζα Πειραιώς» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, προσθέτοντας ότι έχει προβεί και σε έγγραφη διαμαρτυρία – καταγγελία στον Υπουργό Εργασίας, κοινοποιούμενη στο σύνολο των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Στην ίδια έγγραφη διαμαρτυρία, ο ΣΕΥΤΠΕ ερωτά τον κ Χατζηδάκη αν αληθεύει ότι εκκρεμεί Εγκύκλιος από το Υπουργείο Εργασίας προς τις αρμόδιες κατά τόπους Επιθεωρήσεις, με αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο που θα διεξάγονται πλέον οι σχετικοί έλεγχοι.

Όπως προσθέτει ο Σύλλογος των εργαζομένων, «παράλληλα, και παρά τις καταγγελίες που έχουν γίνει στην Επιθεώρηση Εργασίας για εργαζόμενους στην Τράπεζα Πειραιώς, που “βαφτίζονται” παράτυπα ως εργαζόμενοι “άνευ ωραρίου”, ώστε να εργάζονται καθ’ υπέρβαση του νομίμου ωραρίου εργασίας που προβλέπεται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του Κλάδου, εξακολουθούμε να διακρίνουμε μια αδικαιολόγητη απροθυμία στην εξεύρεση λύσης που θα προστατεύει αποτελεσματικά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ως εκ τούτου, καταγγέλλουμε τη στρατηγική απαξίωσης των αρμοδίων Υπηρεσιών να εφαρμόσουν τη νομιμότητα ακόμη και σε κραυγαλέες περιπτώσεις, πόσο μάλλον έγγραφες καταγγελίες παραβίασης του νομίμου ωραρίου εργασίας και της εργατικής νομοθεσίας εν γένει.

Υπενθυμίζουμε ότι η περίπτωση καταστρατήγησης του νομίμου ωραρίου εργασίας στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία απασχόλησε επανειλημμένα και το ελληνικό Κοινοβούλιο, οδήγησε στην επιβολή ενός ιστορικά υψηλού προστίμου, ύψους 1,6 εκατ. € κατά την προηγούμενη περίοδο λειτουργίας του ΣΕΠΕ, δίνοντας σαφές μήνυμα όχι μόνο στον κλάδο, αλλά και στην υπόλοιπη αγορά εργασίας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αναμένουμε εύλογα και επιζητούμε την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και η εργασιακή νομιμότητα στην Τράπεζα Πειραιώς»

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *