Επιβεβαιώνει ο Β.Σόιμπλε την απροθυμία των ιδιωτών στο ελληνικό haircut

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχθηκε σήμερα ότι οι ιδιώτες επενδυτές δείχνουν απροθυμία να δεσμευθούν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) και ζητούν επιπλέον εγγυήσεις.

“Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο διευθυντής του EFSF, είπε ότι έχουν αυξηθεί οι δυσκολίες στην αναζήτηση ιδιωτών επενδυτών επειδή οι ιδιώτες επενδυτές ζητούν αυξημένες εγγυήσεις”, δήλωσε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό SWR2, επιβεβαιώνοντας εν μέρει μια χθεσινή πληροφορία του γερμανικού Τύπου.

“Αυτό δεν σημαίνει ότι το ταμείο δεν έχει μέσα, εξέδωσε με επιτυχία ένα ομόλογο την περασμένη εβδομάδα”, πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός, “όμως αυτό φανερώνει την αβεβαιότητα που επικρατεί μεταξύ των επενδυτών σ’ όλο τον κόσμο σχετικά με τις επενδύσεις στην ευρωζώνη”.

“Για το λόγο αυτό είναι ουσιαστικό να θέσουμε σε εφαρμογή αυτό που έχουμε αποφασίσει”, συνέχισε αναφερόμενος στις δεσμεύσεις που ελήφθησαν στις αρχές Δεκεμβρίου από τους ευρωπαίους ηγέτες για περισσότερη δημοσιονομική πειθαρχία. “Αν τα καταφέρουμε, οι μηχανισμοί διάσωσης που έχουμε δημιουργήσει θα είναι αρκετοί”.

Η γερμανική εφημερίδα “Μπιλντ αμ Ζόνταγκ” έγραψε χθες ότι ο Ρέγκλινγκ εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει στους ιδιώτες επενδυτές καλύτερους όρους, δηλαδή αυξημένες εγγυήσεις. Αυτό θα σήμαινε πάντως ότι η μόχλευση που εξετάζεται δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει πλήρως.

24h NewsRoom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *