Εξαθλίωση ή επανάσταση;;;

Είναι πλέον διαπιστωμένο από όλους και κανείς δεν το αμφισβητεί, ότι υπάρχει προφανής δυσαρμονία και χαοτική διάσταση μεταξύ λαού και πολιτικού συστήματος (δηλαδή πολιτικού προσωπικού και εξουσιαστικών θεσμών) στην Ελλάδα. Όμως ποτέ και πουθενά στην ιστορία της ανθρωπότητας, κανένα έθνος, κανένας λαός και κανένα κράτος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις δυσκολίες του, να προχωρήσει, να προοδεύσει  και να αναπτυχθεί οικονομικά και πολιτικά, με διάσταση μεταξύ λαού και πολιτικής εξουσίας, μεταξύ κοινωνίας των πολιτών και πολιτικού συστήματος.

Πρώτα οι λαοί λύνουν αυτό το πρόβλημα της διάστασης, είτε ειρηνικά είτε επαναστατικά και μετά προχωρούν αρμονικά. Και επειδή δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν οι λαοί, αλλάζει πάντα το εξουσιαστικό καθεστώς. Τα τελευταία παραδείγματα στις αραβικές χώρες, αποδεικνύουν…. αυτή την ιστορική αλήθεια. Δεν άλλαξαν οι αραβικοί λαοί, άλλαξαν τα καθεστώτα τους.

Στη δική μας όμως περίπτωση σήμερα, το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα (όπως δυστυχώς συμβαίνει με όλα τα εξουσιαστικά συστήματα, όταν πλησιάζει το τέλος τους), όχι μόνο δεν θέλει να αλλάξει το ίδιο με ειρηνικό τρόπο, όχι μόνο εξακολουθεί να διατηρεί όλα τα προνόμιά του και τους θεσμούς που του εξασφαλίζουν απρόσκοπτη εξουσία επί του λαού, όχι μόνο επιμένει να συνεχίσει να διαχειρίζεται την κρίση που το ίδιο προκάλεσε, καθοδηγούμενο και εξαρτώμενο από τα ίδια συμφέροντα, αλλά κατηγορεί και από πάνω συλλήβδην το λαό ως διεφθαρμένο και ανεπρόκοπο, τον οποίο μάλιστα καλεί να αλλάξει νοοτροπία και να δεχτεί την εξαθλίωσή του, σαν κάποιας μορφής αυτοκάθαρση από τις αμαρτίες του!!!

Δηλαδή, προκειμένου να εξαλειφθεί η διάσταση μεταξύ συστήματος και λαού, αντι να αλλάξει το εξουσιαστικό σύστημα, στην ουσία ζητά να κυβερνήσει έναν άλλο λαό και όχι αυτόν που υπάρχει!!!

Επειδή φυσικά ποτέ και πουθενά δεν άλλαξαν μονομιάς οι λαοί αλλά τα καθεστώτα τους, δύο τινά θα συμβούν:

1) Είτε συνεχίζουμε με αυτή τη διάσταση μεταξύ λαού και εξουσιαστικού καθεστώτος, οπότε θα συνεχίσουμε να ζούμε εξαθλιωμένοι και μίζεροι, χωρίς προοπτικές αναζωογόνησης και ανάπτυξης, πράγμα που είναι απίθανο να συμβεί, όσο και αν το προσπαθεί η προπαγάνδα του καθεστώτος.

2) Είτε ο λαός (αργά ή γρήγορα) θα επαναστατήσει και θα ανατρέψει βίαια το καθεστώς, όπως εξάλλου συμβαίνει πάντα.

Η αντίστροφη μέτρηση, μάλλον έχει ήδη αρχίσει…

Πέτρος Χασάπης

olympia.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Εξαθλίωση ή επανάσταση;;;”

  1. Μήπως να την επισπεύσουμε την αντίστροφη; Μετράμε πολύ γρήγορα όταν θέλουμε. Κάθε μέρα που περνάει έχουμε θύματα της πώς την είπαν; Συστημικής προδοσίας; Σιγά και μην την είπαν με το πραγματικό της όνομα. Συστημική κρίση την ονόμασαν για να μπερδεύονται και οι ξένοι με το “σιστέμικ κράισις ουάου” και να τους δείχνουν τα ερείπια της μετά κρίσης Ελλάδας οι ξεναγοί στα ταξίδια τους μετά από χρόνια. Τι θα γίνει; Θα μάθουμε επιτέλους τον κόμπο της θηλιάς να τελειώνουμε; Κάθε μέρα κάποιος αξιοπρεπής πλην ανώνυμος πεθαίνει για να συνεχίζουν να τρέφουν τις κοιλάρες τους (και τις κωλάρες τους) οι αναξιοπρεπείς επώνυμοι προδότες. Πάντως άκουσα κάτι σωστό από καλοβαλμένο δημοσιογράφο: ο πεινασμένος δεν μπορείς να περιμένεις πως θα κάτσει ήσυχα.

  2. Οι αραβικοί λαοί από μόνοι τους άλλαξαν το σύστημα;Μήπως υποκινήθηκαν από εξωτερικούς παράγοντες οι οποίοι είχαν συμφέροντα στην περιοχή;Οι παγκόσμιοι εξουσιαστές δεν επιθυμούν κοινωνικές εξεγέρσεις οι οποίες δεν υποκινούνται από τους ίδιους ,τη χρονική στιγμή που επιθυμούν.Άρα η δυσαρέσκεια ‘πνίγεται’ ποικιλοτρόπως και αφήνεται να εκτονωθεί,όταν οι συμφεροντολόγοι θέλουν.Μήπως οι δικτάτορες των αραβικών κρατών,δεν είχαν λάβει την εξουσία από τους ίδιους ,που βιαίως τώρα τους απομακρύνουν;Έπειτα,τα παγκόσμια λαμόγια προχωρούν σε κάτι άλλο,μόνο όταν έχουν εξασφαλίσει την κοινωνική ειρήνη.Εδώ, στην πατρίδα μας δε ζήσαμε προσφάτως μια εξέγερση υποκινούμενη από αυτούς που έχαναν τα συμφέροντα τους από χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης;Έτσι,λοιπόν,το παγκόσμιο σύστημα κατάφερε να ελέγχει και αυτές τις εξεγέρσεις,επαναστάσεις.

  3. Ο λαός είτε επαναστατήσει είτε καθίσει στα αυγά του αν δεν ξεπεράσει το εγώ του θα έχει μια νέα πολιτική δύναμη που θα γιορτάζει σαν τη μέρα της Νέας πολιτικής Αρχής… και άλλα παραμύθια… Η ευχή μου να αντιληφθεί επιτέλους ο κόσμος ότι δεν γυρίζει το σύμπαν γύρο από αυτόν αλλά ότι και αυτός είναι μέρος του σύμπαντος, ότι για να είναι καλά αυτός θα πρέπει να είναι καλά και ο γείτονας του και ο “σκύλος” του γείτονα του.  Σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε αυτόχειρες που αφήνουν πίσω τους μεγαλύτερα προβλήματα! η ισχύς εν τη ενώσει για το κοινό συμφέρον και όπου αυτό ξεχνιέται δήμευση περιουσιακών στοιχείων και των απόγονων αυτών… 

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *