Ειδοποιήσεις από το ΥΠΟΙΚ για ανασφάλιστα οχήματα

Φορο-επιδρομή ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το συναρμόδιο υπουργείο Μεταφορών μέσα στο Φεβρουάριο για χιλιάδες οδηγούς ΙΧ. Πρόστιμο θα αναγκαστούν να πληρώσουν όσοι δεν πέρασαν το αυτοκίνητό τους από ΚΤΕΟ, αφού μέσα στις επόμενες ημέρες η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών, αναμένεται να ετοιμάσει λίστα με περισσότερα από 800.000 ΙΧ.

Το πρόστιμο των 150 ευρώ θα εμφανιστεί απευθείας στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του Taxisnet και στην προσωποποιημένη πληροφόρηση.

Περίοδος «χάριτος» δέκα ημερών αναμένεται να δοθεί στους οδηγούς που έχουν ανασφάλιστα τα οχήματά τους μέσα στις οποίες πρέπει όχι μόνο να πληρώσουν το κόστος των ασφάλιστρων αλλά και πρόσθετο τέλος που ανέρχεται στα 250 ευρώ. Το ποσό θα δίνεται με τη μορφή παραβόλου και θα αποδίδεται στην ασφαλιστική εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης υπέγραψε τη σχετική απόφαση και μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να αποσταλούν τουλάχιστον 600.000 ειδοποιητήρια.
Τα ονόματα των οδηγών που θα ειδοποιηθούν θα προκύψουν ύστερα από διασταύρωση που θα γίνει ανάμεσα στην ηλεκτρονική βάση της ΓΓΔΕ με την ηλεκτρονική βάση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών η οποία και εμπεριέχει όλα τα ΙΧ για τα οποία υπάρχει ενεργή ασφάλεια.

Αν κάποιος οδηγός ΙΧ παραλάβει το ειδοποιητήριο πρέπει μέσα σε 8 ημέρες είτε να αποδείξει πως είναι ασφαλισμένο το όχημά του και εκ παραδρομής εμφανίστηκε στον κατάλογο της ΓΓΔΕ είτε να επιλέξει σε ποια εταιρεία θα προχωρήσει στην ασφάλιση του οχήματός του.

Αν παρέλθει το 8ήμερο και ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα αντιμετωπίζει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ αλλά και τον κίνδυνο επιβολής σειράς διοικητικών συνεπειών οι οποίες είναι:

– Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες

– Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο (2) χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία (3) χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής

– Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και

– Χρηματική ποινή μέχρι €3.000

voria.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Ειδοποιήσεις από το ΥΠΟΙΚ για ανασφάλιστα οχήματα”

 1. Μια ζωή οι ίδιες μαλακίες σ’ αυτή τη χώρα.

  Έστω ότι είμαι κανονικά ασφαλισμένος και έχω περάσει κανονικά ΚΤΕΟ, αλλά από ΔΙΚΟ τους λάθος δεν είναι ενημερωμένη η βάση δεδομένων τους.

  Μου έρχεται το ειδοποιητήριο και για κάποιο λόγο χάνω την προθεσμία των 8 ημερών.

  ΓΙΑΤΙ πρέπει να πληρώσω εγώ πρόστιμο, επειδή αυτοί είναι ΜΑΛΑΚΕΣ;

  Έστω και πηγαίνω έγκαιρα στη ΔΟΥ και αποδεικνύω ότι είμαι εντάξει, αποφεύγοντας το πρόστιμο.

  ΠΟΙΟΣ θα μου πληρώσει τις χαμένες ώρες στην ουρά της ΔΟΥ, επειδή αυτοί είναι ΜΑΛΑΚΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *