Δωρεάν τα δικαστικά έξοδα για υπερχρεωμένους δανειολήπτες

Πρόγραμμα παροχής δωρεάν δικαστικής υποστήριξης σε υπερχρεωμένους καταναλωτές, που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο κόστος της προσφυγής τους στο Ειρηνοδικείο, θέτουν σε εφαρμογή οι ενώσεις καταναλωτών ΕΚΠΟΙΖΩ και «Νέο ΙΝΚΑ».

Η υποστήριξη αφορά τις διαδικασίες, μετά την αποτυχία της εξωδικαστικής προσπάθειας, μέχρι την κατάθεση αίτησης (δικογράφου) στο Ειρηνοδικείο και την κοινοποίησή της. Η χρηματοδότηση του προγράμματος γίνεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγω περιορισμών του προϋπολογισμού, αρχικά, θα υλοποιηθεί σε πιλοτικό στάδιο και θα αφορά περιορισμένο αριθμό καταναλωτών. Τα κριτήρια επιλογής είναι αυστηρώς προκαθορισμένα και θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο ενώσεις καταναλωτών διοργανώνουν συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, για την παρουσίαση του εν λόγω προγράμματος.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Δωρεάν τα δικαστικά έξοδα για υπερχρεωμένους δανειολήπτες”

  1. Να λείπει…..καλύτερα να διαλέξουμε δικο μας δικηγόρο εμπειρο αυξανοντας τις πιθανότητες ευδοκίμησης της αιτησής μας παρα να πάρουμε όποιον μας δώσουν αυτοί. Δέν ξέρω για το ΙΝΚΑ αλλα δέν είναι και λίγες οι περιπτώσεις δανειοληπτών που τους “εκαψε” η ΕΚΠΟΙΖΩ με τις επιλογές της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *