Δυνατή πλέον η πληρωμή κάθε φορο-οφειλής στις τράπεζες

Από τις 17 Δεκεμβρίου όλες πλέον οι οφειλές των φορολογούμενων προς την εφορία έχουν αποκτήσει έναν μοναδικό κωδικό που ονομάζεται «Ταυτότητα Οφειλής» (ΤΟ). Πρόκειται για το σημαντικότερο βήμα προς την κατεύθυνση της διακοπής λειτουργίας των ταμείων στις εφορίες που έχει εξαγγείλει για τον Ιούνιο το ΥΠΟΙΚ καθώς όλες οι οφειλές θα μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω των τραπεζών και των ΕΛΤΑ με τη χρήση του συγκεκριμένου κωδικού.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ αναφέρει: Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) εργάζεται συστηματικά βάσει σχεδίου, προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με το Υπουργείο Οικονομικών με εναλλακτικούς τρόπους χωρίς να απαιτείται να επισκέπτονται τις Δ.Ο.Υ.

Από την Δευτέρα 17/12/2012 η Γ.Γ.Π.Σ. ενεργοποίησε κάτω από την ενότητα «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» νέες συναλλαγές πληροφόρησης για τους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της. Οι χρήστες του TAXISnet μπορούν να εμφανίσουν στην οθόνη του υπολογιστή τους:

1. Τις βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. ατομικές οφειλές εκτός ρύθμισης. Τα στοιχεία εμφανίζονται σε τρεις ενότητες :

• Γενική Εικόνα ανοικτών ατομικών οφειλών με το συνολικό ανοιχτό υπόλοιπο οφειλών που αποτελείται από το μη ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο, το ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο και τις τυχόν προσαυξήσεις.

• Συγκεντρωτική Εικόνα Ατομικών Ανοικτών Οφειλών που περιλαμβάνει όλες τις ανοιχτές οφειλές και εμφανίζει για κάθε μια την «Ταυτότητα Οφειλής (ΤΟ)»που μπορεί να τυπωθεί. Η «ΤΟ» ακολουθεί την οφειλή μέχρι την εξόφλησή της και με αυτή μπορεί να πληρώνεται το σύνολο ή μέρος της οφειλής, κάνοντας χρήση των τρόπων πληρωμής που διαθέτουν οι συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ.

• Στοιχεία Δόσεων για κάθε Ανοιχτή Οφειλή όπου εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, και η ημερομηνία λήξης της κάθε δόσης.

Σύντομα θα προστεθεί και η εμφάνιση των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ. ατομικών οφειλών που έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση. Η πληροφόρηση θα περιλαμβάνει τα στοιχεία της ρύθμισης, τα στοιχεία των δόσεων της ρύθμισης και την «Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής» ώστε να είναι δυνατή η πληρωμή τους στις συνεργαζόμενες με το Υπουργείο Οικονομικών τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ.

2. Το Προσωπικό Φορολογικό Ημερολόγιο με τη λήξη των προθεσμιών για:
• Εισόδημα
• ΦΠΑ-Vies
• ΚΒΣ
• Παρακρατούμενοι
• Τέλη και Ειδικοί Φόροι

3. Τα στοιχεία μητρώου Φυσικών και Νομικών Προσώπων όπως:
• Προσωπικά Στοιχεία
• Σχέσεις με άλλους Φορολογούμενους
• Στοιχεία Μελών Ν.Π.
• Στοιχεία επιχείρησης όπως:
i. Δραστηριότητες κύριες και δευτερεύουσες
ii. Στοιχεία εγκαταστάσεων εσωτερικού
iii. Στοιχεία έδρας αλλοδαπής

4. Τα Στοιχεία Κ.Β.Σ. όπως :
• Στοιχεία ασφαλιστικής ενημερότητας
• Όλες οι θεωρήσεις που έχουν γίνει
• Όλοι οι ενεργοί Φορολογικοί μηχανισμούς που διαθέτει ο επιτηδευματίας και κατάσταση του Φορολογικού μηχανισμού

Με τις νέες υπηρεσίες που ενεργοποιήθηκαν και θα ενεργοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους μέσω των Τραπεζών και των ΕΛ.ΤΑ., επιτρέποντας την κατάργηση των ταμείων στις ΔΟΥ.

Η κατάργηση αυτή απελευθερώνει προσωπικό για άλλες εργασίες στις ΔΟΥ, αλλά και είναι ρητή δέσμευση του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να εξαλείψει την ανάγκη ταξίδια των φορολογουμένων ιδιαίτερα σε περιπτώσεις καταργήσεων νησιωτικών ΔΟΥ.

www.capital.gr

4 σχόλια σχετικά με το “Δυνατή πλέον η πληρωμή κάθε φορο-οφειλής στις τράπεζες”

  1. Και του έλεγα του δερματολόγου : 

   –  Δεν μπορεί γιατρέ μου τόσο καιρό αυτή η φαγούρα . Ματώσανε ! Έλεος , γράψτε μου  κάτι !

    – Μην ανησυχείτε κύριε  Φαγουροπαπάρη μου . Μόλις ανακοινωθεί το “πότε” και κυρίως το “που” , αυτομάτως θα σας φύγει ο ακατάπαυστος κνησμός  . Ψυχοσωματικό είναι . 

   Αυτός δεν είναι γιατρός . Αυτός είναι μέντιουμ !

   1. Πέρα από τη φαγούρα δε , είναι πιά πασιφανές και σκηνογραφικά το ποιός είναι το αφεντικό. Θέλει η πουτ@να να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.Δε πάς σε γκρίζα γκισέ . Τρέ μπανάλ λε κουλέρ σοβιετίκ . Το πήδημα θανάτου θα το τρώς σε νέα περιβάλλοντα  . Στα γκισέ που επιμελήθηκε ο “Λάκης” ο εσωτερικός διακοσμητής τους.

    Προσχήματα τέλος . 

     

 1. οκ, ας μας πει κάποιος με πιο δικαίωμα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μετακυλίονται σε ιδιώτες νταβατζήδες! Μήπως έφτασε η ώρα για συλλογικές αγωγές κατά του ελληνικού ΠΑΡΑδημοσίου των τραπεζοτρώλλ;

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.