Δουλεύουν αλλά δεν…πληρώνονται – Εκατοντάδες χιλιάδες οι εργαζόμενοι που τους οφείλονται δεδουλευμένα

Η έλλειψη ρευστότητας που στραγγαλίζει την ελληνική οικονομία οδήγησε τουλάχιστον 120.000 επιχειρήσεις να μην καταβάλουν κανονικά τις αμοιβές στους εργαζόμενους πέρυσι.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου οι καταγγελίες εργαζόμενων προκάλεσαν την επέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, η καθυστέρηση έφτανε τουλάχιστον τους τρεις μήνες, όπως ανέφερε ο ειδικός γραμματέας Μιχ.Χάλαρης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Συνολικά, οι καταγγελίες αφορούσαν 400.000 εργαζόμενους, δηλαδή εκατομμύρια πολίτες (ενήλικους και παιδιά), ενώ το φαινόμενο κάθε άλλο παρά αναμένεται να σημειώσει ύφεση φέτος, αντίθετα αναμένεται επιδείνωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο στις τρεις καταγγελίες στην Επιθεώρηση Εργασίας αφορούν μη καταβολή δεδουλευμένων πλέον των τριών μηνών.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Δουλεύουν αλλά δεν…πληρώνονται – Εκατοντάδες χιλιάδες οι εργαζόμενοι που τους οφείλονται δεδουλευμένα”

  1. Με τη δεδομένη κατάσταση και τη ζοφερότητα που προδιαγράφεται μας λένε πως αν σώσουμε κανα 20ευρω κανέναν μήνα θα πάμε να το χώσουμε στις δόσεις της Τράπεζας. Άαααααντε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *