Διπλό «χτύπημα» σε βάρος των ελληνικών τραπεζών

Τελικώς, με 24 ώρες καθυστέρηση, οι ελεγκτές της BlackRock θα περάσουν σήμερα την πόρτα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου, για να του παραδώσουν την τελική τους έκθεση για την κατάσταση του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Ωστόσο, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι τουλάχιστον για τις επόμενες 3-4 μέρες, το περιεχόμενο της θα παραμείνει απόρρητο. Η ΤτΕ δε θέλει σε καμία περίπτωση να συμπέσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της BlackRock, με τη διαπραγμάτευση για το PSI+.
Γιατί τόσο η μία όσο και η άλλη διαδικασία θα συνεπάγεται μεγάλο κόστος για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες θα πρέπει πάση θυσία να προχωρήσουν σε ευρείας έκτασης ανακεφαλαιοποίηση.
Μόνο από την έκθεση των Αμερικανών ελεγκτών, υπολογίζεται ότι θα πρέπει να βγει ένας «λογαριασμός» της τάξης των 15 δισ. ευρώ. Το ζητούμενο είναι από πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά.
Κι αυτό ακριβώς είναι που ενισχύει τους φόβους ότι το επόμενο βήμα του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος θα είναι η …κρατικοποίηση του, μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Διπλό «χτύπημα» σε βάρος των ελληνικών τραπεζών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *