Δικηγόροι-εισπράκτορες

γράφει ο begar

Ένα νέο καθεστώς είσπραξης οφειλών, τείνει να καθιερωθεί στη χώρα μας.

Δικηγόροι, ιδρύουν εισπρακτικές εταιρίες, κάτω από την επωνυμία “δικηγορικό γραφείο”. Προσλαμβάνουν και ανειδίκευτους υπαλλήλους, τους οποίους βάζουν να τηλεφωνούν στους οφειλέτες, χρησιμοποιώντας τη φράση «τηλεφωνώ από το δικηγορικό γραφείο του τάδε δικηγόρου».

Αν ζητήσεις να μιλήσεις με τον «τάδε», δεν είναι ποτέ εκεί.

Η μπίζνα είναι έξυπνη. Η λειτουργία των εισπρακτικών εταιριών διέπεται από συγκεκριμένο νόμο, που θέτει κάποιους περιορισμούς, όπως ωράριο και ημέρες κατά τις οποίες επιτρέπεται να τηλεφωνούν στους οφειλέτες. Άρα, βαφτίζοντας την εισπρακτική εταιρία ως «δικηγορικό γραφείο», δεν μας πιάνουν οι περιορισμοί και μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε, όπως να τηλεφωνούμε οποιαδήποτε ώρα και μέρα θέλουμε.

Οι δικηγορικοί σύλλογοι γνωρίζουν πολύ καλά τι παίζεται και ποια μέλη τους εμπλέκονται σε τέτοιες μπίζνες, αλλά εντελώς φαρισαϊκά ζητούν καταγγελίες για να διερευνήσουν, δήθεν, το θέμα και να επιβάλλουν κυρώσεις. Ομοίως και η πολιτεία γνωρίζει το θέμα. Άλλωστε, οι προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν τα στραβά μάτια και επέτρεψαν τη διόγκωση του φαινομένου.

Για να γίνει πιο κατανοητό το θέμα: Πολλοί τηλεφωνικοί αριθμοί, που κάποτε ανήκαν σε εισπρακτικές εταιρίες, τώρα, εντελώς συμπτωματικά, ανήκουν σε «δικηγορικά» γραφεία. 

Μένει τώρα να δούμε ποια θέση θα πάρει η νέα κυβέρνηση για το θέμα. Γιατί πολλές υποσχέσεις ακούμε, αλλά φως δεν βλέπουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *