Δεν έχω μάνα μου…

Αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους οι πολίτες, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται νέα διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Πολλοί φορολογούμενοι επιλέγουν να καταστήσουν τα χρέη τους ληξιπρόθεσμα, μεταθέτοντας σε βάθος χρόνου και σε πολύ περισσότερες δόσεις, την εξόφληση των υποχρεώσεών τους.

Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, στις 31 Αυγούστου, οπότε και έληξε η προθεσμία για την καταβολή της 1ης από τις 7 δόσεις του φόρου εισοδήματος, περίπου 460.000 φορολογούμενοι πλήρωσαν μόνον ένα μικρό ποσόν έναντι της δόσης και δέχθηκαν το υπόλοιπο μέρος της δόσης να καταστεί ληξιπρόθεσμο χρέος. Παράλληλα, άλλοι περίπου 450.000 φορολογούμενοι δήλωσαν αδυναμία πληρωμής και δεν κατέβαλαν καθόλου τη δόση. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, και να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε έως και 48 δόσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τα πρόσθετα ληξιπρόθεσμα χρέη από τη μη καταβολή του εφετινού φόρου εισοδήματος να έχουν ανέλθει έως σήμερα στα 270 εκατ. ευρώ (35 εκατ. ευρώ από όσους κατέβαλαν κάποιο ποσό έναντι της δόσης και 235 εκατ. ευρώ από όσους δεν πλήρωσαν καθόλου τη δόση). Τη δόση του φόρου εισοδήματος που έληξε στις 31 Αυγούστου, πλήρωσαν ολόκληρη μόνον οι 6 στους 10 από τους υπόχρεους.

Ειδικότερα, από τους 2.210.000 φορολογούμενους:

-Οι 700.000 επέλεξαν να εξοφλήσουν την εφορία σε 7 δόσεις

-Οι 600.000 πλήρωσαν όλο το ποσό εφάπαξ (σύμφωνα με πληροφορίες, 500 εκατ. ευρώ πληρώθηκαν μέσω πιστωτικών καρτών για να εξασφαλίσουν οι φορολογούμενοι την έκπτωση της εφάπαξ καταβολής και να καταβάλουν το ποσό στην τράπεζα σε άτοκες δόσεις)

-Οι 450.000 δεν πλήρωσαν καθόλου, και

-Οι 460.000 πλήρωσαν ένα μέρος της δόσης και όχι ολόκληρο το ποσό.

2 σχόλια σχετικά με το “Δεν έχω μάνα μου…”

  1. Ό,τι και να λένε οι απατεώνες κλέφτες του ΥΟ δεν αληθεύει μια. Ούτε ο 1 στους 10 δεν έχει πληρώσει εφορία – εισόδημα για εφέτος. Οι μόνες ρυθμίσεις που έγιναν αφορούσαν παλαιότερες χρήσεις, ιδιωτών και εταιρειών. Μην πιστεύετε νάδα από τα και καλά νέα περί πληρωμής. ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ στο Δημόσιο όπως έχει κάνει και αυτό προς όλους. Να συνειδητοποιήσουμε επιτέλους πως τόσο οι πολίτες, όσο και η χώρα, όσο και οι τραπεζίτες νταβέληδες, ΑΠΑΝΤΕΣ εχρεωκοπήσαμεν! Ένας αναγνώστης σας.

    1. χα χα χα
      Το ξέρουμε μάνα μου. Εδώ στη γειτονιά μου κάνουμε έρευνα να δούμε που στον κόρακα είναι αυτοί οι 8 που πλήρωσαν. Κανένας δεν πλήρωσε. Όχι γιατί είμαστε αντιστασιακοί, αλλά γιατί είμαστε ….. άφραγκοι. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *