Δείτε γιατί έπαιξαν τη μπλόφα με τις Τράπεζες…

Μέρος 1ο:Παίζουμε τη μπλόφα

Η Τρόικα αμφισβητεί τα 550 εκ. που έχουν εγγραφεί στο προυπολογισμό…
Ζητούν να τα πληρώσουν οι πολίτες…

Μέρος 2ο:Μέσα στη παγίδα

Πολιτικοί και Μ.Μ.Ε. τους κράζουν και γίνονται ήρωες στη συνείδηση του κόσμου…Δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο ότι οι Τράπεζες θέλουν να τα πληρώσουν και έτσι γίνονται “ήρωες” όλοι στη συνείδηση των Πολιτών που τους ακούνε….

Μέρος 3ο:Ο σκοπός πέτυχε:

Όλοι νομίζουν ότι οι Τράπεζες θα το σκάσουν ζεστό το μετρητό…Κοιτάξτε όμως με ποιο τρόπο θέλουν να πληρώσουν:
Aυτή είναι η πρόταση των τραπεζών:

-Αύξηση των τόκων στις εγγυήσεις του Δημοσίου(δηλαδή να πληρώσουν κάποια στιγμή στο μέλλον από τους τόκους των εγγυήσεων που με τη μόχλευση, εγγυάται το κράτος 1 ευρώ λόγου χάρη και δανείζονται 9, για να τα ξαναδανείσουν στο κράτος με επιτόκιο 3 ή και 4%)

-Αύξηση των εγγυήσεων του Δημοσίου(Να τους δώσει το Δημόσιο λεφτά για να του τα επιστρέψουν)

-Επιβολή φόρου για χρηματοπιστωτικές συναλλαγές(κόστος που θα μετακυλισθεί στους πελάτες τους)

Επίλογος

Εδώ θα είμαστε και θα το δείτε…Οι Τράπεζες θα το περάσουν να πληρώσουν με έναν με δύο ή και με τους 3 τρόπους που ανέφεραν.Έβγαλαν κακή τη Τρόικα(που τους εξυπηρέτησε),έκαναν ήρωες πολιτικούς και δημοσιογράφους(που τους υπερασπίστηκαν) και δε θα αποχωριστούν τα 550 εκ. από τα ταμεία τους,κάνοντας μας όμως να το πιστεύουμε ότι θα συμβεί…

pikri-sokolata.blogspot.gr

9 σχόλια σχετικά με το “Δείτε γιατί έπαιξαν τη μπλόφα με τις Τράπεζες…”

 1. Μα ποιοί είναι πίσω απο τα αισχρά τοκογλυφικά ιδρύματα,που λέγονται τράπεζες? Μα φυσικά η πλουτοκρατία του τόπου (Βαρδινογιάννηδες,Λάτσης,Μπακατσέλος,Θεοχαράκης,κλπ.)που 50 χρόνια τρώνε από τις Κρατικές προμήθειες,κρατικά έργα.
  Μέσα σε αυτούς είναι και κάποιοι ουρανοκατέβατοι αχυράνθρωποι (Σάλλας,Βγενόπουλος) που βάζουν μούρη μπροστά και κρύβουν τους από πίσω (το πλέον πιθανό  να είναι πρώην και νύν πολιτικοί). Το σχέδιο είναι να ελέξουν πλήρως την Ελλάδα και να βάλουν στο χέρι και όλη την ατομική περιουσία των πολιτών.
  Ξυπνήστε ρέ, ξυπνήστε. Μας πίνουν το αίμα (το δικό μας και των παιδιών μας) μας κόβουν την ανάσα μας, την χαρά του να δουλεύεις και να μπορείς να δημιουργείς,να μπορείς να κοιμάσαι και να ονειρεύεσαι…
  Και πίσω από αυτούς κρύβονται οι Διεθνείς  συνεταίροι τους-αφεντικά τους.  Η απληστία του πλούτου δεν έχει όρια.
  Και όλα αυτά στα πλαίσια της Δημοκρατίας. Φροντίζουν να κρατούν “ευχαριστημένους” 1.000.000 Δημ. υπαλλήλους και κάποιες συντεχνίες κλειστών επαγγελμάτων, ώστε να κρατούν την στρατιά των ψηφοφόρων τους και να εξασφαλίζουν την διοίκηση.
   

  1. Εδώ κάνεις λάθος.
   Στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, έζησα από μέσα τις ενέργειες βουλευτικού γραφείου. Καταρρίφθηκε κάθε μύθος ευτυχισμένου ΔΥ.

   Τα ματάκια μου είδαν πλήθος ανθρώπων να δηλώνουν υποστήριξη.

   Άνεργους που ψάχνουν διορισμό, ελεύθερους επαγγελματίες, που θέλουν υποστήριξη για να αποφεύγουν ελέγχους και να σβήνουν πρόστιμα, ιδιώτες που θέλουν να αποκτήσουν άδεια φορτηγού, ταξί, καντίνας, μικροπωλητή κλπ. Άτομα που ήδη κατέχουν τις παραπάνω άδειες και φοβούνται την αναδιανομή τους, σε περίπτωση αλλαγής πολιτικού σκηνικού.
    
   Έλεος πια με το μύθο του δημοσίου υπαλλήλου. Στο κάτω κάτω ο μόνιμος ΔΥ δεν έχει ανάγκη να γλύψει κανέναν, γιατί είναι ήδη διορισμένος

   Τελικά μας χρειάζονται τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι δημόσιοι υπάλληλοι, διότι κατηγορώντας αυτούς, κρύβουμε τα δικά μας αμαρτήματα.

 2. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τους δημόσιους υπαλλήλους. Αλλά:
  Δεν σου κάνει καμμία εντύπωση ότι όλοι οι πολιτικοί μας βάζουν κόκκινη γραμμή και διακηρήσουν ¨οτι δεν θα απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος-και σηκώνουν το ανάστημά τους στην τρόικα?
  Τους ‘εχεις δεί-ακούσει να λένε (και να χρησιμοποιούν την ορολογία ΚΟΚΚΙΝΗ  ΓΡΑΜΜΗ)π.χ.
                                             Δεν θα υπάρξει ούτε ένας νέος άνεργος
                                             Δεν θα κλείσει πλέον άλλο μαγαζάκι
                                              Δεν θα κλείσει άλλη βιοτεχνία
                                             Δεν θα μειώσουμε άλλο τις  χαμηλοσυντάξεις
                                             Δεν θα αυτοκτονήσει άλλος εργαζόμενος πλέον!!!!!!!!!!!!!!!
  Η διάκριση λοιπόν με ενοχλεί.
  Οι διακρίσεις και η εύνοια.
  Με αντάλλαγμα…
  Καταλαβαίνω και νιώθω τι έχουν πετσοκόψει στούς Δ.Υ. Καταλαβαίνω και νιώθω ότι και αυτοί είναι εργαζόμενοι-και πολλοί από αυτούς σκληρά.
  Καταλαβαίνω ότι για πρώτη φορά στη ζωή τους νιώθουν ανασφάλεια και αγωνία για το αύριο (χωρίς να με χαροποιεί αυτό). Δεν τούς μισώ-άλλωστε συναλλάσομαι καθημερινά μαζί τους.
  Απαιτώ ΙΣΟΤΙΜΙΑ και ΙΣΟΝΟΜΙΑ.  Απαιτώ να βάζουν οι πολιτικοί τις ίδιες κόκκινες γραμμές για όλους.

  1. Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός υπάλληλος είναι εργαζόμενοι με διαφορετικό εργοδότη.
   Ο κάθε εργοδότης ακολουθεί την πολιτική του.

   Έχω έναν συμμαθητή από το λύκειο που επί χρόνια εργαζόταν σε ιδιωτική φαρμακευτική εταιρεία και δούλευε σκληρά.
   Κάθε Χριστούγεννα, ο εργοδότης του, του έδινε δυό μηνιάτικα bonus, επιπλέον από το μισθό Δεκεμβρίου και το δώρο, ως ηθική αναγνώριση ότι ήταν ο καλύτερος υπάλληλος. Και εννοείται ότι ο μισθός του ήταν διπλάσιος από το δικό μου. 
   Αντίστοιχα εμένα ο διοικητής μου μου έδινε συγχαρητήρια, λέγοντας ότι αν ήμασταν στον ιδιωτικό τομέα θα μου έδινε bonus, αλλά εδώ έχει μόνο τη δυνατότητα να μου πει ένα ξερό μράβο. 

   Δεν θυμάμαι ποτέ να διαμαρτυρήθηκα γιατί πληρωνόταν διπλάσιο μισθό, ή να του ζήτησα να μοιραστούμε το bonus. Αυτός, τώρα που έκλεισε η εταιρεία, ζητάει επιτακτικά να μειωθεί ο δικός μου μισθός και ζητά και απολύσεις ΔΥ.

   Η δικαιολογία ότι εγώ πληρώνομαι από τους φόρους των άλλων είναι αστεία στην περίπτωσή του, γιατί όλοι ξέρουμε το τι αέρα πλήρωνε το κράτος όλα αυτά τα χρόνια στις φαρμακευτικές εταιρίες για πουλάνε φάρμακα με 600% κέρδος.
    
   Παρόμοιο παράδειγμα έχω με συγγενή μου, που εργαζόταν σε κατασκευαστική εταιρεία και χρέωναν τα 250 m δρόμου για 300.

   Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της νοοτροπίας του νεοέλληνα.

   Εγώ δεν είχα ποτέ τίποτα εναντίον του ιδιώτη, που έβγαζε πολύ περισσότερα χρήματα από μένα, αυτός τώρα γιατί λύσσαξε μαζί μου; 

   1. Αύριο Κυριακή θα πάμε στην υπηρεσία κάποιοι για να τελειώσουμε κάτι. Αυτό το κάτι είναι κάτι τεράστιο και έσκασε εκτάκτως, μαζεύτηκε δε ένας απίστευτος όγκος 2.500 αιτήσεων λόγω της κωλυσιεργείας που χαρακτηρίζει τις προϊστάμενες “κεφαλές” καθώς οι οδηγίες επίσημα μας δόθηκαν 4 μήνες μετά που αρχίσαμε να δουλεύουμε το έκτακτο θέμα.
    Φυσικά, δεν θα πληρωθούμε και φυσικά το κάνουμε για λόγους που αφορούν εμάς τους ίδιους: Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε καν στο γραφείο από το χαρτομάνι που μαζεύτηκε.
    Κάτι τέτοια τυχαίνουν όχι συχνά, αλλά τυχαίνουν όλα αυτά τα χρόνια που είμαι εκεί.
    Ταυτόχρονα με τον μεγάλο όγκο δουλειάς που συνεχώς φορτωνόμαστε με το ένα και το άλλο ο αριθμός μας ολοένα και μειώνεται. Ανάμεσα στο προσωπικό του γραφείου που είμαι υπάρχουν κάποιοι με κάποια χρόνια προβλήματα υγείας. Αυτοί φυσικά μπήκαν από το παράθυρο γιατί κανονικά απαγορεύονται προσλήψεις ατόμων με τέτοια προβλήματα. Εγώ και οι συνάδελφοι  που είχαμε δώσει γραπτές εξετάσεις ΑΣΕΠ είχαμε περάσει και από ιατρικές εξετάσεις μετά την επιτυχία στα γραπτά, συμπτωματικά δε είχα πιάσει κουβέντα με τους γιατρούς και μου έλεγαν οτι αν έχει κάποιος την τάδε ή την δείνα ασθένεια, κόβεται.
    Λόγω των προβλημάτων υγείας, αυτοί δεν μπορούν να εργαστούν το ίδιο με τους άλλους και ταυτόχρονα έχουν αναπτύξει μία πολύ άσχημη νοοτροπία.
    Όμως, όταν παίρναμε κάποια επιδόματα κινήτρου κλπ ήταν μέσα. Κάτσε ρε φίλε, γιατί? Εμ οι άλλοι κρατάνε ο κομμάτι τους εμ υπάρχει όχι εξίσωση αλλά ισοπέδωση μισθολογικά? Αλλά το θέμα είναι οτι αν υπάρξει κάποια αξιολόγηση στις αμοιβές, αυτοί θα τις παίρνουν ( είπαμε, μπήκαν από το παράθυρο, έχουν κονέ, κομματικά πλοκάμια κλπ) και κάποιοι θα κάνουν τη δουλειά και δεν θα παίρνουν.
     

    1. Παρ όλα αυτά δεν αντιλαμβάνομαι πως ένα άρθρο με τον τίτλο Δείτε γιατί έπαιξαν την μπλόφα με τις τράπεζες φιλοξενεί τέτοια σχόλια.
     Ζητώ συγγνώμη που γράφω για κάτι κλαδικό που δεν αφορά το σύνολο αλλά τουλάχιστον στη δική μου υπηρεσία ξέρω καλά την εξάντληση που μπορεί να προξενήσει το αντικείμενο της δουλειάς και ο τρόπος που πρέπει να διεκπεραιώνεται.
     Πρέπει να μειωθεί η γραφεικρατία, όταν υπάρχει απαίτηση για μεγάλης εμβέλειας υπηρεσιών σε ουσιαστικά και σοβαρά θέματα που αφορούν μεγάλο μέρος των πολιτών δεν θα πρέπει να απαιτείται η έκδοση πολλαπλών πιστοποιητικών και η συναλλαγή για το τίποτα γιατί έτσι, προκειμένου να εξυπηρετηθεί αυτό το κομμάτι βγάινουμε ουσιαστικά έξω από το αντικείμενό μας.
     Αν και αυτό είναι αυτονόητο, εδώ και 1, 5 χρόνο η γραφειοκρατία αυξήθηκε καθώς εμπνεύστηκαν να μας φορτώσουν και άλλα πιστοποιητικά αν και ο παλιός τρόπος που υπήρχε αντ αυτών ήταν το ίδιο αξιόπιστος.
     Έχω μια εισήγηση να αρθεί αυτήν η οδηγία και την πάω από δω και από εκεί και κανένας δεν την προωθεί ( μόνη μου δεν μπορώ να τη στείλω στην ” κορυφή της πυραμίδος” ( μην πω τίποτα άλλο ) γιατί θα ακούσω κανα “γαλλικό” για την υπέρβαση ιεραχίας

 3. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΥ ΑΔΙΚΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΜΑΣ. ΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΦΤΑΙΜΕ ΟΙ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΔΕΣ . ΧΑΖΕΥΟΥΜΕ ΑΠΑΘΕΙΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΩΝ ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ (ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ) ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ (ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ)ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΚΑΥΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ (ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ 15 ΜΕΡΕΣ ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ) ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΚΟΜΗ ΑΠΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ.ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΦΤΑΙΜΕ ΟΧΙ ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΘΕΝ ΜΑΣ ΖΗΜΙΩΝΕΙ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΥΜΕ

 4. despina, δεν μπορώ να αρχίσω να εκθέτω συνομιλίες που ακούω κάθε μέρα στις συναλλαγές μου, αλλά πίστεψέ με σε παρακαλώ, αν το έκανα, με έστω ένα δείγμα τη μέρα, μετά από μια βδομάδα όλοι στο forum θα παραμιλούσατε και θα ήσαστε τρελλαμένοι.
  Δεν είμαστε πολίτες, και βάζω και τον εαυτό μου μέσα.
  Αν μπορούσα να σου δείξω απλές αιτήσεις θα έβλεπες οτι σε ένα 40 % υπάρχει ανορθογραφία στη διεύθυνση και σε ένα 10 % και στο ονοματεπώνυμο. Αυτό, μέσα στο 2012 δείχνει κάτι απλό: Είμαστε παρατημένοι τελείως , δεν μας νοιάζει τίποτα και κυρίως, δεν μας ενδιαφέρει να δίνουμε στους εαυτούς μας μία θέση στην κοινωνία της οποίας είμαστε όλοι μέλη θέλουμε δεν θέλουμε.Τέλος.

 5. Και κάτι τελευταίο, στο γραφείο που είμαι υπολογίζεται οτι εξυπηρετούμε μία δύναμη πολιτών γύρω στις 70.000 και είμαστε 11 άνθρωποι εκ των οποίων οι 2 άρρωστοι, οι 2 πέρα βρέχει και ένας συνδικαλιστής.
  Υπολόγισε εσύ τώρα τι μένει. Εγώ έχω πάψει να νιώθω εργαζόμενη, κυμματοθραύστης νιώθω να είμαι, και είμαι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *