Γιατί τα 300 εκατ. των συντάξεων δεν τα αφαιρούν από τα 30 δις των τραπεζών;

Από χθες το βράδυ παίζεται ένα θέατρο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, δήθεν για να μην περικοπούν ακόμα 300 εκατ. ευρώ επιπλέον από τις συντάξεις (κύριες ή επικουρικές) και παριστάνουν ότι επιτέλους γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόϊκα.

Αυτό το προπαγανδιστικό θέατρο εντυπώσεων γίνεται σε απόλυτη συμπαιγνία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προκειμένου να αποπροσανατολιστεί ο λαός από όλα τα μέτρα και κυρίως από αυτό που αφορά τις τράπεζες. Δανείζεται λοιπόν ο ελληνικός λαός από την τρόϊκα 30 δις ευρώ και τα χαρίζει στις τράπεζες, αφού θα δοθούν στο κράτος κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου για 3 ή 5 χρόνια.

Δηλαδή το κράτος θα πάρει απλά χαρτιά, την αξία των οποίων μπορούν να εξανεμίσουν οποτεδήποτε οι τράπεζες, μέσω του χρηματιστηρίου.

Παπανδρέου και Σαμαράς δεν ζήτησαν δικαίωμα ψήφου για τα χρήματα του ελληνικού λαού. Δεν επιφύλαξαν έστω για το κράτος, να έχει το δικαίωμα η ελληνική κυβέρνηση να ζητεί οποτεδήποτε και απροειδοποίητα να ισχύσει το δικαίωμα ψήφου, όταν δει ότι οι τράπεζες χρησιμοποιούν για άλλους σκοπούς αυτά τα χρήματα και δεν δίνουν φτηνό χρήμα στην αγορά. Δεν ζήτησαν τίποτα.

Τουλάχιστον γιατί δεν ζήτησαν αυτά τα 300 εκατ. των συντάξεων να κρατηθούν από τα 30 δις των τραπεζών; Τι θα κόστιζαν αυτά τα 300 εκατ. μπροστά στα 30 δις;; Δεν ζήτησαν ούτε αυτό. Προτιμούν την εξαθλίωση των συνταξιούχων, αλλά την ευημερία των τραπεζών. Αυτό είναι το πολιτικό μας σύστημα. Χαρείτε το.

hassapis-peter.blogspot.com

 

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Γιατί τα 300 εκατ. των συντάξεων δεν τα αφαιρούν από τα 30 δις των τραπεζών;”

  1. Γιατί αυτά τα λεφτά δεν είναι για τα μούτρα της ανάπτυξης και των συντάξεων ρε φιλαράκι !
    Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες που είναι χάμω και σε λίγο θα γίνουν ιπτάμενες .
    Πλάκα ΜΕ κάνεις ρε καρντάσι ; 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *