ΓΓΔΕ: Απειλεί με κατασχέσεις τους μικρο-οφειλέτες

Λύση και μάλιστα άμεση στο «βραχνά» των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που αυξάνονται συνεχώς και απειλούν να εκτροχιάσουν τον προϋπολογισμό, αναζητά το υπουργείο Οικονομικών. Η λύση που προκρίνεται είναι δραστική, βάζει στο στόχαστρο τους μικρο-οφειλέτες που έχουν την μερίδα του λέοντος στις οφειλές και προβλέπει κατασχέσεις τραπεζικών υπολοίπων αλλά και ακινήτων.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων που θα «τρέξει» την συγκεκριμένο πρόγραμμα κατασχέσεων, οι μικρο-οφειλέτες (οφειλές έως 3.000 ευρώ) αποτελούν το 84% των φορολογουμένων που χρωστούν στην εφορία μη ρυθμισμένα ποσά.  Οι ιθύνοντες του ΥΠΟΙΚ εκτιμούν ότι το μέτρο της κατάσχεσης είναι επιβεβλημένο και μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματικό, προκειμένου οι οφειλέτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους…

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή οι κατασχέσεις σε περιουσιακά στοιχεία, καταθέσεις και εισοδήματα των οφειλετών του Δημοσίου, αυξήθηκαν από 695.074 σε 774.282 από τις αρχές του έτους.

Το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει ήδη ξεκινήσει η ΓΓΔΕ προβλέπει αναλυτικά τα εξής:

• Προληπτικές κατασχέσεις για εξαιρετικές περιπτώσεις πριν καν καταστούν ληξιπρόθεσμες οι οφειλές.

• Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και πλειστηριασμοί ακινήτων για το 55% των οφειλετών του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.

• Αύξηση κατά 10% κατασχέσεων-πλειστηριασμών για χρέη στα τελωνεία.

• Εκκαθάριση εκκρεμών περιπτώσεων – βεβαίωση οφειλόμενων τελών κυκλοφορίας.

• Αυτοματοποίηση συμψηφισμού οφειλών προς και από το Δημόσιο.

www.sofokleousin.gr

2 σχόλια σχετικά με το “ΓΓΔΕ: Απειλεί με κατασχέσεις τους μικρο-οφειλέτες”

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.