Βενιζέλος: 50 δισ. ευρώ στα σεντούκια τους κρατούν οι Ελληνες

Κάτι λιγότερα από 50 δισ. ευρώ έχουν κρύψει οι Ελληνες στα στρώματα των κρεβατιών τους! Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε την Παρασκευή το πρωί μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ενα ακόμη συμπέρασμα από τα λεγόμενά του είναι ότι η περίφημη φημολογία περί του πακτωλού των ελληνικών καταθέσεων που εισέρευσε στις τράπεζες της Ελβετίας από το 2009 που ξέσπασε η κρίση, αποτελεί μύθο.

Μιλώντας ο υπουργός είπε ότι από τα τέλη του 2009 που ξεκίνησε η φυγή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, συνολικά έχουν αποσυρθεί 65 δισ. ευρώ. Εξ αυτών μόνο τα 16 δισ. ευρώ φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. Αρα, τα υπόλοιπα 49 δισ. ευρώ που έχουν αποσύρει οι Ελληνες από τις τράπεζες για να τα «σώσουν» σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή, φυλάσσονται σε τραπεζικές θυρίδες, σε μπαούλα, σε σεντούκια, σε υπόγεια, σε σοφίτες και σε στρώματα – από τους πιο παραδοσιακούς αποταμιευτές.

Εκ των 16 δισ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό, το 32% (δηλαδή τα 5,12 δισ.) μεταφέρθηκαν σε βρετανικές τράπεζες και λιγότερο από το 10% (δηλαδή λιγότερο από 1,6 δισ. ευρώ) σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία. Συνολικά, δηλαδή, από τα 65 δισ. ευρώ που αποσύρθηκαν από τις ελληνικές τράπεζες από τα τέλη του 2009 λιγότερο από το 2,5% φυγαδεύτηκε στην Ελβετία.

www.tovima.gr

12 σχόλια σχετικά με το “Βενιζέλος: 50 δισ. ευρώ στα σεντούκια τους κρατούν οι Ελληνες”

  1. Και λύσσαξε ο χοντρός να μας τα πάρει.

    Γιατί δεν μας λέει στα δικά του σεντούκια πόσα έχει και σε ποια χώρα τα κρύβει;

        1. Χθές είπε ο Αγρινιώτης ότι κοκκίνησες και βγήκες γρήγορα από το φορουμ , με αυτά τα σοκιν που λέγονταν απο τα παλιόπαιδα .
          Περιμένουμε μια διάψευση. 

          1. Διαψεύδω ρητά και κατηγορηματικά τις ανακρίβιες που αφελώς ξεστομίζονται από εγκάθετους του σκοτεινού ιστοχώρου. Το ιντερνετικό ποιόν μου είναι γνωστό τοις πάσι. Έχω περγαμηνές εγώ κύριοι και δεν ανέχομαι το διασυρμό μου ως φυγόπονης και κότας όταν πρόκειται για πιπεράτα, σόκιν σχόλια. Η επίσημη θέση μου είναι ότι με φτιάξατε βρε και πήγα να εκτονωθώ. (Σσσσσσς… κάνω πρόβες για εκπρόσωπος τύπου).

          2. Πανάθεμά σε για τοτίνα ! (Η αδερφή του τοτού ) Πάλι άφωνος μένω.
            Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου δηλαδή  όλοι πέρασαν καλά εχθές . Να η “καταθέσεις” ,νά τα “φτιαξίματα”, να τα φουσκωμένα ¨επιτόκια” ,να οι “ατμοποιήσεις” …..Καλοπερνάμε βλέπω ……
            Τέτοια διαβάζουν μωρέ οι ανέραστοι και μας σκίζουν ; 

          3. Αρχή μου είναι να μη λέω ψέματα. Είμαι υποχρεωμένη να ελέγχω την ακρίβεια όσων συστήνω (όχι σαν μερικούς μερικούς που σου υπογράφουν μνημόνιο χωρίς να ξέρουν τι είναι… είχες και στο χωριό σου μνημόνιο χοντρέ;). Όταν λοιπόν μιλώ για αναβάθμιση λειτουργιών (το γνωστό σε όλους palamari service upgrade) το κάνω αφού έχω ελέγξει την αναβάθμιση σε τακτές ημερομηνίες και ώρες. Εεεε… χθές ήταν η μέρα και η ώρα!

          4. Κοίτα να δείς χρονική σύμπτωση !
            Η αναβάθμιση επιτυνχάνεται με την επίδωση ΔΠ στον αποδέκτη του upgrade  ,ως είθισται , ή έχει αλλάξει η μέθοδος ; 

          5. Μπά , λάθος υπέθεσες . Προς το παρόν έχω επιδωθεί στο σπορ του ψαρέματος . Μου είπανε τη γνωστή ρήση “δεν που δεν , δεν ….”  Πήγα και εγώ που λές σε είδη αλιείας και να τα καλάμια , να οι πετονιές  ,να τα ψαροντούφεκα , έ όχι λάθος , άκυρο το τελευταίο , κάνει κρύο !
            Τίποτα, η πιό δοκιμασμένη και αποτελεσματική μέθοδος είναι μία τακτική επίσκεψη σε δικηγόρο , κατά προτίμηση φίλο (για να μήν κοστίζει) ο οποίος θα σου θυμίζει τι μπορείς να κάνεις σε μία τράπεζα . Για την ΔΠ φοβάμαι μην αποτύχω , γιατί δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει σε μία γυναίκα .Μπορεί να φύγει κανα τηγάνι δεδομένου οτι το πορτοφόλι είμαι εγώ .Μην πέσει ξαφνικά κανένα , “αποτυχημένε , ανεπρόκοπε ” κ.λ.π. και πετάξει το upgrade και μετά , άει πιάστο !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *