Αχαϊα: Πρόστιμο 14.000€ σε οδηγό που δεν πλήρωνε διόδια!

Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη απόφαση δικαστηρίου σε πανελλαδικό επίπεδο – Κατηγορούμενος ένας οδηγός που πέρασε από τα διόδια 73 φορές χωρίς να πληρώσει και τώρα καλείται να καταβάλει το πρόστιμο…

Δικαστική απόφαση, επιβάλλει σε ταξιτζή από τη Λακόπετρα, να πληρώσει σχεδόν 14.000 ευρώ, ως αστική ποινή για την μη καταβολή διοδίων στην Ολυμπία Οδό Α.Ε! Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη απόφαση δικαστηρίου σε πανελλαδικό επίπεδο, που αναμένεται να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και για άλλες παρόμοιες υποθέσεις που ήδη έχει οδηγήσει στις δικαστικές αίθουσες η Κοινοπραξία.

Η υπόθεση,όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα “Κόσμος”, αφορά στον οδηγό Π.Μ., ο οποίος σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, πέρασε από 1/7/2011 έως και 30/8/2012, συνολικά 73 φορές από τα διόδια του Ρίου, του Ζευγολατιού και της Ελευσίνας, αρνούμενος να πληρώσει τα ανάλογα διόδια.

Στο δικαστήριο προσκομίστηκε από την εταιρεία, λεπτομερής κατάλογος όλων των διελεύσεων του αυτοκινήτου, που μάλιστα συνοδευόταν και από αντίστοιχες φωτογραφίες του οχήματος κατά τις επίμαχες διελεύσεις, με επισημείωση του αριθμού κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και βεβαίωση της αρμόδιας δημόσιας υπηρεσίας για τα στοιχεία του οχήματος.

Έτσι σύμφωνα με την απόφαση, ο Αχαιός ταξιτζής πρέπει να πληρώσει στην Ολυμπία Οδό Α.Ε. συνολικά 666,60 ευρώ για τα μη καταβληθέντα τέλη των διοδίων και επιπλέον ποσό 13.332 ευρώ, ως επιβολή αστικής ποινής, ίσης με το εικοσαπλάσιο του οφειλόμενου ποσού, για το γεγονός ότι ο κ. Π.Μ. δεν κατέβαλε αυτά τα 666 ευρώ, εντός 15 ημερών!

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος που ανέλαβε καθήκοντα συνηγόρου του αυτοκινητιστή, κρίνει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση εμφανίζει νομικά κενά και ασάφειες, ενώ ελέγχεται και το σκεπτικό της επιβολής αστικής ποινής στο εικοσαπλάσιο του αρχικού ποσού, στοιχεία που θα αναδειχθούν στο Εφετείο.

www.newsit.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Αχαϊα: Πρόστιμο 14.000€ σε οδηγό που δεν πλήρωνε διόδια!”

 1. Έριξα μια ματιά στην είδηση και είδα πλημμυρισμένα όλα τα μέσα με αυτήν .
   
  Πάμε στοίχημα ότι την απόφαση του εφετείου αν είναι θετική για τον οδηγό δεν θα τη μάθουμε ποτέ , παρά μόνο από ελάχιστα μπλογκς ;
   
  Τρομοκρατία ;
   
  Οχι καλέ ! Μα τι λες τώρα ……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *