Αυστηρότερες ποινές και «φακέλωμα» για όσους δεν καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας

Επί τόπου αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας περιμένει όσους οδηγούν το όχημά τους χωρίς να έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ δεν θα επιστρέφονται εφόσον ο παραβάτης δεν προσκομίσει την απόδειξη πληρωμής τόσο των τελών όσο και του προστίμου.

Τονίζεται ακόμη ότι για τα τυχόν οφειλόμενα ποσά θα δημιουργείται «φάκελος» τόσο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. Επιπλέον, δεν θα μπορεί να γίνει καμία αγοραπωλησία οχήματος εάν δεν καταβληθούν προηγουμένως τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου λαμβάνει χώρα η μεταβίβαση.

Καταργείται, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το ειδικό σήμα και αντικαθίσταται από την απόδειξη πληρωμής η οποία θα πραγματοποιείται μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων (τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή web banking)

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή τελών κυκλοφορίας ξεκινάει από την τετάρτη 7 Νοεμβρίου και το ειδοποιητήριο πληρωμής θα διανέμεται διαδικτυακά, ενώ καταληκτική ημερομηνία καταβολής είναι η 31η Δεκεμβρίου.

www.fpress.gr

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.