Αυξήσεις – σοκ 37% στα τιμολόγια της ΔΕΗ!

Τη 13η επιβάρυνση των νοικοκυριών μέσα σε δύο χρόνια εισηγείται η ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, η επιχείρηση εισηγείται την αύξηση 37% σε τρεις δόσεις.

Η επιβάρυνση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων και προβλέπεται και στο προσχέδιο του Μνημονίου το οποίο έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές μας.

Σύμφωνα με το κείμενο, η αύξηση θα πέσει σε τρεις δόσεις: η πρώτη θα είναι την 1η Ιανουαρίου του 2013, οπότε και το ΥΠΕΚΑ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν τη σχετική απόφαση της αναπροσαρμογής των τιμολογίων, η δεύτερη δόση θα έλθει την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως.

Η κυβέρνηση, όπως υποχρεούται από το μνημόνιο, αναμένεται να εξαιρέσει από αυτές τις αυξήσεις τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου ρεύματος, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφές αν σε αυτές τις κατηγορίες οι ανατιμήσεις θα είναι μικρότερες ή μηδενικές.

Οι καταναλωτές πάντως μέσα σε 2 χρόνια έχουν δει τα τιμολόγια να “φουσκώνουν” 12 φορές και μαζί με τις 3 δόσεις που έρχονται, 15. Οι αυξήσεις είτε έγιναν ευθέως, (τιμή κιλοβατώρας), είτε εμμέσως (φόροι ερέργειας, ΦΠΑ κλπ).

3 σχόλια σχετικά με το “Αυξήσεις – σοκ 37% στα τιμολόγια της ΔΕΗ!”

 1. Εγώ βλέπω να παίρνουμε τα καλώδια υψηλής τάσης ,
  τριφασικά κατά προτίμηση ,
  να τους τα μπήξουμε εκεί που ξέρουν 
  και
  τα κλεφτοφάναρα να τα κάνουμε κωλοφάναρα.
  Να μάθαινα μόνο που μένει το παπάρι ο μάνατζερ με τις φαεινές του ιδέες
  για να του έστελνα πίτσες Βιλγαρίας
  με Σουδανό ντελιβερά .
  Άει σιχτίρ ψυχοπαθείς !

  Καλό μας μήνα παίδες !

  YΓ.    Εσύ “Εργαζόμενε Ευρω” θα μείνεις με την όρεξη .Θα τα φάμε τα λεφτά βρε άπληστε στις Μπαχάμες και άν σε απολύσει το αφεντικό σου έλα να μοιραστούμε τα “ Friskies” μου . 
  Α Χα χα χα !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *