Απόφαση του Ειρηνοδικειου Αιτωλικού, υπερ δανειολήπτη

Άλλη μία σημαντική απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, η υπ’ αριθ. 40/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αιτωλικού που εκδόθηκε στις 25-6-2012 διέγραψε τα χρέη δανειολήπτη κατά 64,99% και συγκεκριμένα, για χρέος στις τράπεζες συνολικού ποσού 172.772 ευρώ

Ο πολίτης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΙΝΚΑ, “θα καταβάλει τελικά το ποσό των 60.480 Ευρώ, ως εξής: τα 4 πρώτα χρόνια θα καταβάλει ως μηνιαία δόση το συνολικό ποσό των 20 Ευρώ και τα επόμενα 20 έτη θα καταβάλει ως μηνιαία δόση το ποσό των 248, δηλαδή θα απαλλαγεί κατά 112.292 Ευρώ.
Αξιοσημείωτο δε είναι ότι διασώζει την κύρια και πρώτη κατοικία της, ένα αγροτεμάχιο – ελαιοστάσιο, καθώς και το αυτοκίνητο που διαθέτει. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση που πέτυχε το μέλος μας μετά από κατευθύνσεις και προτροπή της Νομικού Συμβούλου, κας Σοφίας Μαγγιώρου, είναι σημαντική διότι επιβεβαιώνει την ορθότητα του Ν. 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη).

Ο συγκεκριμένος δανειολήπτης απηλλάγη από οφειλές στις οποίες ενεχόταν είτε ως οφειλέτης είτε ως εγγυητής.

Οι πολίτες με αυτές τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων επανακτούν την αγοραστική τους δύναμη, προάγοντας την οικονομική και κοινωνική τους δραστηριότητα. Καλούμε όλους τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες να προστρέξουν στις διατάξεις του Νόμου Κατσέλη και να είναι σίγουροι πως η ελληνική δικαιοσύνη στέκεται θεματοφύλακας των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.”

www.agriniopress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *