Απτόητες συνεχίζουν τις χρεώσεις οι τράπεζες

Για απόπειρα αθέμιτου και μη σύννομου πλουτισμού κατηγορούνται από πολλές μεριές οι τράπεζες, εξαιτίας της επιλογής τους να συνεχίσουν τις χρεώσεις στις συναλλαγές ακόμη κι εν μέσω της πανδημίας.

Ειδικότερα, μετά την επιβολή του μέτρου του περιορισμού της κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) ενημέρωσε το συναλλακτικό κοινό για τις συναλλαγές, οι οποίες δεν μπορεί να διενεργούνται με φυσική παρουσία στα τραπεζικά καταστήματα, αλλά πρέπει να διενεργούνται με άϋλο τρόπο, είτε ηλεκτρονικά (internet-mobile banking) είτε μέσω ATM και APS. Αυτές οι συναλλαγές, ενδεικτικά η πληρωμή παγίων δαπανών-λογαριασμών προς τρίτους (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κλπ) αφορούν στη μεγάλη πλειοψηφία των ιδιωτών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Παρά ταύτα, γι΄ αυτού του είδους τις συναλλαγές, οι Τράπεζες εξακολουθούν να επιβαρύνουν τους συναλλασσομένους με αυθαίρετες, καταχρηστικές και υπέρογκες χρεώσεις, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες υπό τις οποίες ζουν και δραστηριοποιούνται (αν δραστηριοποιούνται) οι περισσότεροι.

[button url=”https://tvxs.gr/news/ellada/erotisi-syriza-gia-tis-trapezikes-xreoseis-en-meso-apagoreysis-metakiniseon” target=”blank” wide=”yes” radius=”round” icon=”icon: arrow-right”]Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ[/button]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *