Αποχή δικηγόρων: Και νέα παράταση

Την παράταση της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντα τους μέχρι και τις 28 Μαρτίου 2016 αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η εκ νέου σύγκληση της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στις 24 Μαρτίου 2016. Οι δικηγόροι έχουν αρχίσει από τις αρχές του 2016 κινητοποιήσεις, απέχοντας από τα καθήκοντα τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που όπως υποστηρίζουν πλήττει βάναυσα τον κλάδο τους.

Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής επισημαίνεται πως τα μέλη της εκτιμούν ότι η Κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στα βασικά αιτήματα του δικηγορικού σώματος για αυτοτέλεια του Ταμείου Επιστημόνων-Ελευθέρων Επαγγελματιών-Αυτοπασχολουμένων, κατάθεση αναλογιστικής μελέτης και ελάφρυνση των υπέρογκων ασφαλιστικών εισφορών.

Οι δικηγόροι αναμένουν από την Κυβέρνηση κατάθεση συγκεκριμένων, ποσοτικοποιημένων και δεσμευτικών προτάσεων επί του ασφαλιστικού των Δικηγόρων.

Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή, ενόψει των εξαγγελλόμενων αλλαγών στο φορολογικό, εξέφρασε την θέση ότι δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση του φορολογητέου εισοδήματος των Δικηγόρων. Ταυτόχρονα, η Συντονιστική Επιτροπή ζητάει να καθιερωθεί αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ και να προβλεφθούν ευνοϊκές διατάξεις για τους νέους, έως 5 ετών Δικηγόρους καθώς και για όσους έχουν εισόδημα έως 20.000 ευρώ.

4 σχόλια σχετικά με το “Αποχή δικηγόρων: Και νέα παράταση”

      1. Προσωπικά δεν με αγγίζει. Έχω διαβάσει πάντως κάπου ότι για ποσά κάτω των 12000 δεν απαιτείται παρουσία δικηγόρου στο ειρηνοδικείο. Γενικά υπάρχουν ψίθυροι ανάμεσα σε δικηγόρους για εκλογές μέσα στην ανοιξη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *