Αποκαλύφθηκε μεγάλη απάτη με επιστροφή ΦΠΑ 10 εκ. ευρώ σε αγρότες

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τον παραλογισμό που επικράτησε στη χώρα μας κατά τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκαν παράνομες επιστροφές ΦΠΑ 10 εκ. ευρώ σε αγρότες. Να αναφέρουμε ότι η αποκάλυψη έγινε μετά από πολύμηνη έρευνα, του ΣΔΟΕ, ενώ πρόκειται για επιστροφές ΦΠΑ που εισπράττονταν βάσει πλαστών και εικονικών τιμολογίων σε αγρότες, στην κοινότητα Άρμα Θηβών Βοιωτίας, που έχει πληθυσμό 1.070 κατοίκους.

Μάλιστα, τα στοιχεία της έρευνας η οποία έχει ολοκληρωθεί αναμένεται να σταλούν τις επόμενες ημέρες στον εισαγγελέα προκειμένου να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση και να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες στους υπεύθυνους, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα ποσά που καταβλήθηκαν παρανόμως θα επιστραφούν στο δημόσιο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Pheme.gr, δεκάδες ιδιοκτήτες θερμοκηπίων συμμετείχαν στο παράνομο δίκτυο έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων. H κομπίνα είχε στηθεί σε συνεργασία με μεγαλέμπορους αγροτικών προϊόντων της Αθήνας εξασφαλίζοντας επιστροφές ΦΠΑ πολλών εκατομμυρίων ευρώ από τη διακίνηση ανύπαρκτων αγροτικών προϊόντων. Μάλιστα, μεγάλος αριθμός τιμολογίων είχε εκδοθεί σε ονόματα των παππούδων και των γιαγιάδων των αγροτών για να αυξάνονται οι ποσότητες των προϊόντων που υποτίθεται ότι διακινούνταν για να εισπράττονται υψηλότερα ποσά από επιστροφές ΦΠΑ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα αγρότη που είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια αξίας 5.648.757 ευρώ ενώ άλλος πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας 2.484.025 ευρώ!

2 σχόλια σχετικά με το “Αποκαλύφθηκε μεγάλη απάτη με επιστροφή ΦΠΑ 10 εκ. ευρώ σε αγρότες”

  1. και τώρα πληρώστε και δικό μας λογαριασμό γιατί εμείς είμαστε οι πολιτικοί σας… Αυτά μόνο σε εδώ συμβαίνουν σ’ αυτή τη χώρα και καλά κάνουν μας αξίζει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *