ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αποσύρεται το 500ευρω με απόφαση Ντράγκι!

Μια σκέψη που είχε διακινηθεί παλιότερα στα γραφεία της Φρανκφούρτης επανέρχεται με αφορμή την έκταση που έχει λάβει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και, κυρίως, το ζήτημα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής στον ευρωπαϊκό Νότο. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο διοικητής της, Μάριο Ντράγκι, βρίσκονται πολύ κοντά στην απόφαση να αποσύρουν τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, τα οποία θεωρούνται όχι μόνο δύσχρηστα, αλλά και «εκπρόσωποι του παράνομου χρήματος». Η κίνηση αυτή εκτιμάται παράλληλα ότι μπορεί να φέρει και αύξηση των εσόδων στα δημόσια ταμεία.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Βίτορ Κονστάνσιο, δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Κοινού Νομίσματος του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ότι σίγουρα αξίζει να συζητηθεί κάτι τέτοιο, αντιδρώντας έτσι σε σχετική πρόταση που κατατέθηκε πριν από λίγες εβδομάδες. Ο ίδιος αιτιολόγησε μια τέτοια απόφαση με το επιχείρημα ότι τα μοβ χαρτονομίσματα σπάνια χρησιμοποιούνται στις καθημερινές συναλλαγές, επομένως δεν θα λείψουν από το σύστημα πληρωμών. Αντίθετα, λόγω της υψηλής αξίας τους θεωρούνται ιδανικά για ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή, καθώς και για κάλυψη άλλων εγκληματικών ενεργειών, από τη στιγμή που διευκολύνουν την παράνομη διακίνηση μεγάλων ποσών χωρίς να αφήνονται ηλεκτρονικά ίχνη σε τράπεζες.

www.epikaira.gr

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.