Αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ στο θύμα της… ζαρντινιέρας

Χρηματική αποζημίωση ύψους 300.000 επιδίκασε το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον Κύπριο σπουδαστή Αυγουστίνο Δημητρίου για την υπόθεση της… ζαρντινιέρας.

Το δικαστήριο ουσιαστικά επικύρωσε την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου το οποίο επίσης είχε προσδιορίσει το ύψος της αποζημίωσης στο ίδιο χρηματικό ποσό κρίνοντας ότι πρέπει ν’ αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που προκάλεσαν στο νεαρό οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2006.

Ο Αυγουστίνος Δημητρίου με την αγωγή που είχε καταθέσει ο Κύπριος σπουδαστής διεκδικούσε αποζημίωση ύψους 1.000.000 ευρώ.

Ο ίδιος υποστηρίζει υποστηρίζει στην αγωγή που κατέθεσε, μετά το περιστατικό, παρουσίασε αγχώδη διαταραχή και συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή με ψυχοτρόπα και παρακολουθείται από ειδικούς γιατρούς.

agelioforos.gr
seleo.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Αποζημίωση ύψους 300.000 ευρώ στο θύμα της… ζαρντινιέρας”

  1. Για να καταλάβω δηλαδή: Οι φορολογούμενοι, θα πληρώσουμε στο θύμα 300.000 ευρώ.

    Οι υπαίτιοι αστυνομικοί, θα τιμωρηθούν σε προσωπικό επίπεδο; Και δεν εννοώ τίποτα ποινικές ποινές της πλάκας με αναστολή. Όοοοοοοχι. Να τους κρατηθούν, ας πούμε, 5 μισθοί ως ποινή.

     

     

    1. Ετσι ακριβώς είναι φίλε begar..Στο άρθρο 105 του Εισ.Ν.ΑΚ. (π.δ. 456/1984, ΦΕΚ Α΄ 164) ορίζεται ότι: «Για παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του Δημοσίου, κατά την άσκηση της δημόσιας εξουσίας που τους έχει ανατεθεί, το Δημόσιο ενέχεται σε αποζημίωση, εκτός αν η πράξη ή η παράλειψη έγινε κατά παράβαση διάταξης που υπάρχει για χάρη του γενικού συμφέροντος….».Δυστυχώς στην πατρίδα μας ακόμη δεν νομοθετήθηκε η εξατομίκευση της ευθύνης του κάθε Δημοσίου υπαλλήλου,με αποτέλεσμα τα “γαμησιάτικα” του κάθε Δημοσίου υπαλλήλου να τα πληρώνουν μόνον οι πολίτες.

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.