Αποδείξεις: Πετάξτε τις για το 2016 – Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας

– Υπουργείο Οικονομικών: Καμία υποχρέωση αποδείξεων για το 2016
– Τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης – Σε ποιές περιοχές θα αυξηθεί
– Πίνακες με το τι θα πληρώσουμε στα τέλη κυκλοφορίας

Οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν υποχρέωση να διακρατούν αποδείξεις για τα εισοδήματα του 2016. Αυτό διευκρινίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ξεκαθαρίζοντας το τοπίο σχετικά με τις υποχρεώσεις των φορολογούμενων για τις δηλώσεις που θα υποβάλλουν το επόμενο έτος αναφορικά με τα εισοδήματα που απέκτησαν εφέτος.

Όπως διευκρινίζουν οι ίδιοι κύκλοι το καθεστώς που θα ισχύει για το 2017 θα αποφασισθεί με το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα για το οποίο στόχος είναι να οριστικοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους. Όπως είναι γνωστό το νομοσχέδιο θα συνδέει το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος με το ύψος των δαπανών του κάθε φορολογούμενου μέσω πλαστικού χρήματος.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι οι οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο κατανομής του θα ληφθούν ως το τέλος του μήνα προκειμένου αυτό να αρχίσει να χορηγείται στους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο καλύτερης κατανομής του επιδόματος με βάση τις συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής ώστε να χορηγείται σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr το επίδομα θέρμανσης, θα αυξηθεί στις ορεινές περιοχές, χωρίς να περικοπεί από κάπου αλλού.

Για τα τέλη κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων το υπουργείο Οικονομικών δεν εξετάζει αλλαγές.

2 σχόλια σχετικά με το “Αποδείξεις: Πετάξτε τις για το 2016 – Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας”

  1. Επειδή δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στο ελληνικό κράτος, θα συνιστούσα να κρατήσετε όλες τις αποδείξεις, μέχρι τη στιγμή που θα υποβάλετε τη φορολογική σας δήλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *