Απίστευτο: Οι τράπεζες παρακρατούν ακόμη και το επίδομα ανεργίας

Αυτό επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά στην Ελλάδα του 2013.

Η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) έστειλε επιστολή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στην οποία καταγγέλει ότι οι τράπεζες παρακρατούν ακόμα και το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ σε περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, η Εθνική Τράπεζα «εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι τα επιδόματα καταβάλλονται σε λογαριασμούς της ίδιας και φτάνει στο σημείο να τα παρακρατεί από άνεργους οφειλέτες». Αυτή η απίστευτη τακτική συμβαίνει χωρίς φυσικά οι κάτοχοι των λογαριασμών να έχουν συμφωνήσει σε αυτό.

Άλλωστε πως θα μπορούσαν να συμφωνήσουν αφού από αυτό και μόνο αυτό το επίδομα περιμένουν να επιβιώσουν…

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να επιβάλει κυρώσεις σε όσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παραβιάζουν τα δικαιώματα των δανειοληπτών.

Καλό θα ήταν οι τράπεζες να ενδιαφέρονται λίγο περισσότερο για τα “μεγάλα κεφάλια” που τους χρωστούν εκατομμύρια και όχι να βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα τους άνεργους πολίτες.

www.newsbomb.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Απίστευτο: Οι τράπεζες παρακρατούν ακόμη και το επίδομα ανεργίας”

  1. Αναρωτιέμαι αν εκτός απο εξώδικά ή και αγωγή, μπορεί να ασκήσει ο παθών ασφαλιστικά μέτρα επικαλούμενος τη σχετική νομοθεσία έτσι ώστε να μήν επαναλάβει η τράπεζα τέτοιες ενέργειες. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *