Απίστευτες καταγγελίες για τις τράπεζες: Δεν τηρούν τον ακατάσχετο λογαριασμό!

Σε ένα μπαράζ πλειστηριασμών και κατασχέσεων προχωρούν ανεξέλεγκτα πλέον οι τράπεζες, ακόμα και σε πολίτες που έχουν δηλώσει στην τράπεζα τον λογαριασμό τους ως ακατάσχετο. Μάλιστα, σε καθημερινή βάση το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας δέχεται καταγγελίες και παράπονα πολιτών ότι οι τράπεζες δεν τηρούν τον ακατάσχετο λογαριασμό.

Στην πράξη, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, κατά παράβαση του άρθρου της παραγράφου 2 του άρθρου 31 του ΚΕΔΕ, προβαίνουν σε κατασχέσεις λογαριασμών που έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι από τους δικαιούχους, δεσμεύοντας το σύνολο του λογαριασμού και όχι το υπερβάλλον του ακατάσχετου ορίου των 1.250 ευρώ, όπως ορίζει ο νόμος.

Όπως αναφέρει η οργάνωση των καταναλωτών, σε ανακοίνωσή της, «ενώ υπάρχει η σχετική νομοθεσία που προβλέπει έως το ποσό 1.250 ευρώ τον μήνα της σύνταξης ή του μισθού ακατάσχετο, δυστυχώς αυτό δεν τηρείται από πλευράς των τραπεζών. Δεν φτάνει η ακρίβεια παντού στην αγορά, η μείωση των ποσοτήτων στις συσκευασίες προϊόντων και η αμφιβολία για την ποιότητα των προϊόντων, έχουμε και τη δέσμευση του λογαριασμού λόγω οφειλής προς το Δημόσιο, Εφορία ή ΑΑΔΕ». 

Υπενθυμίζεται πως το ακατάσχετο όριο σε τραπεζικές καταθέσεις ισχύει για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό σε ένα μόνο πιστωτικό ίδρυμα για κάθε φυσικό πρόσωπο μέχρι του ποσού των 1.250 ευρώ μηνιαίως.

3 σχόλια σχετικά με το “Απίστευτες καταγγελίες για τις τράπεζες: Δεν τηρούν τον ακατάσχετο λογαριασμό!”

    1. Μάλλον καλά θα κάνετε να το ξαναδιαβάσετε εσείς αυτό που παραθέσατε ,γιατί γράφει ακριβώς το αντίθετο

  1. Για τα χρέη στο δημόσιο μιλάει.Δυστυχως η ααδε είναι μπλέξιμο.Εχει εικόνα όλων των λογαριασμών και μπλοκάρει τα πάντα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *