Αντισυνταγματικό το Ασφαλιστικό Κατρούγκαλου

Στον αέρα τινάζει τα σχέδια της κυβέρνησης τοΕλεγκτικό Συνέδριο, το οποίο φέρεται να έκρινε αντισυνταγματικό το Ασφαλιστικό, νομοσχέδιο που προωθεί ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Σύμφωνα με πληροφορίες το Ελεγκτικό Συνέδριο σε γνωμοδότησή του έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου. Η απόφαση – βόμβα του Ελεγκτικού Συνεδρίου φέρνει την ανατροπή στη διαπραγμάτευση μεταξύ της κυβέρνησης και των Θεσμών και μεγάλο πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου που σχεδίαζε τη ψήφιση του νομοσχεδίου μετά το Πάσχα. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αρνητική εισήγηση προέρχεται από τον γενικό επίτροπο Μιχάλη Ζυμή, ο οποίος έκρινε ότι οι διατάξεις που αφορούν σε συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, είναι αντισυνταγματικές. Η απόφαση έγινε δεκτή σχεδόν από το σύνολο των μελών του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 73 πα. 2 του Συντάγματος, η κυβέρνηση υποχρεούται να πάρει τη γνώμη του Ελεγκτικού Συνεδρίου για συνταξιοδοτικού χαρακτήρα ρυθμίσεις. 

Το Ελεγκτικό Συνέδριο βάσει νόμου καλείται να γνωμοδοτήσει για κάθε νομοσχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *