Ανοίξτε το πορτοφόλι σας: Έρχεται το νέο 50ευρω

 

Ανοίξτε το πορτοφόλι σας… για όσο δηλαδή μέχρι να το ξοδέψετε σε λογαριασμούς και λοιπά ευχάριστα: στις 4 Απριλίου κυκλοφορεί το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε σχετικά η ΕΚΤ, το νέο χαρτονόμισμα θα έχει πολύ υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας για να μην παραχαράσσεται εύκολα.

Μάλιστα, οι προσαρμογές που πρέπει να γίνουν σε μηχανήματα και εξοπλισμό ενόψει του νέου 50ευρου είναι πολλές και η ΕΚΤ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους να προσαρμόσουν τον εξοπλισμό τους στις νέες προδιαγραφές.

Εάν τα σχετικά μηχανήματα και συσκευές εξακολουθούν να μην δέχονται το τραπεζογραμμάτιο αυτό, οι χειριστές/ιδιοκτήτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους προμηθευτές ή τους κατασκευαστές χωρίς καθυστέρηση.

Το νέο χαρτονόμισμα έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τον “προκάτοχο” του, όπως για παράδειγμα η αναγραφή της ονομαστικής αξίας, που θα είναι τυπωμένη σε χρώμα σμαραγδί.

Τα παλαιά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ θα παραμείνουν σε ισχύ και θα ανταλλαχτούν σταδιακά από τις εθνικές τράπεζες των κρατών-μελών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, μόνον το 2016 αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία 899.000 πλαστά χαρτονομίσματα, τόσα όσα ποτέ άλλοτε από το 2002, την έναρξη κυκλοφορίας του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Ποσοστό 11% από αυτά εντόπισαν τράπεζες, αστυνομία και ο εμπορικός κόσμος στη Γερμανία.

Το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ έχει πέσει περισσότερο από όλα τα άλλα… θύμα παραχάραξης.

Επιπλέον, στο νέο χαρτονόμισμα, στο ολόγραμμα έχει ενσωματωθεί ένα παράθυρο, όπου αν κρατήσει κανείς το χαρτονόμισμα στο φως θα δει το πορτρέτο της Ευρώπης. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του, που συναντάμε επίσης και στα μικρότερης αξίας χαρτονομίσματα είναι ότι θα έχουν μια επίστρωση λακ που θα τα κάνει πιο σκληρά και πιο ανθεκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *