Ανοίγει τους λογαριασμούς στην τράπεζα η εφορία-Τραπεζικό απόρρητο τέλος

Τελευταία ενημέρωση την 05 Ιαν 2012 — 12:32

Ουσιαστική κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου φέρνει το πολυνομοσχέδιο που έρχεται για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρηματιών

Με έναν αλγόριθμο θα “βγάζει” η εφορία τον φόρο και θα υπολογίζει στοιχεία όπως ο Φ.Π.Α. που καθορίζει τον κύκλο εργασιών, έξοδα της επιχείρησης (δαπάνες μισθοδοσία ενοίκια κλπ), αλλά και προσωπικά έξοδα και δαπάνες τους επαγγελματία, ακόμη και τις καταθέσεις στην τράπεζα.

Ουσιαστικά 1.000.000 ελεύθεροι επαγγελματίες χάνουν το τραπεζικό απόρρητο αφού τα κριτήρια για το άνοιγμα των λογαριασμών θα είναι τόσα πολλά που ουσιαστικά το καταργούν.

Ο έφορος μετά των έλεγχο όλων των παραπάνω στοιχείων θα χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που θα καθοριστεί με βάσει τα μέσα κέρδη των επιχειρήσεων κάθε κλάδου και στη συνέχεια αφού καλέσει τον φορολογούμενο σε ακρόαση (αντιπαράθεση στοιχείων ουσιαστικά) θα επιβάλει τον φόρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.