Ανοίγει ο δρόμος για το Ειδικό Δικαστήριο

Στη Βουλή διαβιβάζεται αύριο Τετάρτη η δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛ.ΣΤΑΤ) και την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος, την οποία χειριζόταν ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πεπόνης είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου  Ιωάννη Τέντε, να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για το έλλειμμα το 2009, καθώς από την έρευνα προέκυψαν τυχόν ευθύνες του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, του τότε υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης του πρώτου.

Ο κ. Τέντες ανέθεσε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικόλαο Παντελή, ο οποίος είναι επόπτης του οικονομικού εισαγγελέα Πεπόνη, να μελετήσει την υπόθεση και εν συνεχεία να αποφανθεί εάν έπρεπε να διαβιβαστεί άμεσα στη Βουλή η δικογραφία ή έπρεπε να προηγηθούν ορισμένες ενέργειες, όπως είναι η εξέταση μαρτύρων κ.λπ.

Ετσι, ο κ. Παντελής θα διαβιβάσει αύριο τη δικογραφία στη Βουλή ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, χωρίς να κάνει καμία ποινική αξιολόγηση, όπως απαιτεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Όσον αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, θα ζητήσει από τον κ. Πεπόνη να συνεχίσει την έρευνά του. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παντελής θα ζητήσει από τον οικονομικό εισαγγελέα να λάβει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, όπως έχει ζητήσει ο ίδιος εγγράφως.

Εισαγγελικοί κύκλοι σημείωναν εξάλλου πως η διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή για τα πολιτικά πρόσωπα δεν εμποδίζει να συνεχιστεί η εισαγγελική έρευνα ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του νόμου. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και στις υποθέσεις της Ζήμενς του Βατοπεδίου και της προμήθειας των υποβρυχίων, όπου ενώ οι δικογραφίες είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή, η εισαγγελική έρευνα συνεχιζόταν παράλληλα για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Πρέπει να πληρώσουν

Δεν ξέρουμε αν η Βουλή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά η απόφαση της Δικαιοσύνης να στείλει το φάκελο της ΕΛΣΤΑΤ ανοίγει το δρόμο για να ειπωθούν κάποια πράγματα με το όνομά τους.

Δεν ξέρουμε αν θα δικαστούν οι κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για όσα έκαναν στον ελληνικό λαό αλλά ένα είναι σίγουρο. Ανοίγει ο δρόμος για το Ειδικό Δικαστήριο, αν όχι για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ σίγουρα για τα εγκλήματα δύο ετών που έγιναν με την οικονομία.

Η υπόθεση με το φουσκωμένο έλλειμμα μπορεί να είναι μια φούσκα. Αυτό θα το κρίνουν οι βουλευτές που θα ερευνήσουν την υπόθεση. Όμως, με αφορμή το έλλειμμα θα μπορέσουν να αποκαλυφθούν όλες οι μεθοδεύσεις που οδήγησαν την Ελλάδα στην πόρτα του Μνημονίου.

Ευτυχώς, αυτή τη φορά ο Αρειος Πάγος στάθηκε στο δικό του ύψος

Το έγκλημα στην οικονομία δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Δεν μπορεί δηλαδή να βασανίζεται ολόκληρος ο ελληνικός λαός για τα λάθη και τις γκάφες των απίθανων πρωθυπουργών και υπουργών.

Θα μπορέσει να μάθει ο ελληνικός λαός τι έγινε και μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο, γιατί κάποιοι μεθόδευαν από τότε την προσφυγή στο ΔΝΤ, γιατί μιλούσαν για Τιτανικό και άλλα πολλά.

Να θυμίσουμε μόνο ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν έχει βουλευτική ασυλία και ήδη θα πρέπει να αρχίσει να τρέμει για τα όσα τραγικά έκανε στη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών.

Και μην ακούσουμε πάλι καμιά μπαρούφα ότι δεν πρέπει να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή. Εγκλημάτησαν και θα πληρώσουν.

Τα γουνάκια είναι η μόνη λύση.

Έρευνα και για τα μυστικά κονδύλια!

Και δεν είναι μόνο αυτές οι υποθέσεις. Όπως μαθαίνουμε οι οικονομικοί εισαγγελείς ψάχνουν εξονυχιστικά τις καταγγελίες για τις υπέρογκες απόρρητες δαπάνες και έχουν ήδη αρχίσει να καλούν μάρτυρες. Τη Δευτέρα άκουσαν τον Τσίπρα και την Πέμπτη θα καταθέσει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννης-Αλέξιος Ζέπος! Λένε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες που έχουν διαχειριστεί μυστικά κονδύλια της Β. Σοφίας βρίσκονται σε αναταραχή και διαρκείς συσκέψεις…

www.antinews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *