Αναζητείται «έντιμος συμβιβασμός» για τα δάνεια με υποθήκη πρώτης κατοικίας

Η πώληση σε μη τραπεζικά ιδρύματα και εξυπηρετούμενων δανείων χωρίς απαραιτήτως να έχουν μεταβιβαστεί και «κόκκινα» δάνεια του ίδιου οφειλέτη αναμένεται να αποτελέσει τη βάση συμβιβασμού προκειμένου η κυβέρνηση να κερδίσει από την πλευρά της την εξαίρεση για τα δάνεια που συνδέονται με υποθήκη πρώτης κατοικίας.

Με τους δανειστές ωστόσο, σύμφωνα με την Καθημερινή, να τάσσονται υπέρ της πλήρους απελευθέρωσης δεν είναι καθόλου βέβαιο εάν ο πολυπόθητος «έντιμος» συμβιβασμός θα επέλθει και πόσες τελικά από τις εξαιρέσεις που έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση και για πόσο χρονικό διάστημα θα διατηρηθούν σε ισχύ.

Το γεγονός ότι ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένει η απόσταση σε πάρα πολλά θέματα παραδέχθηκε χθες το βράδυ και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, μετά την συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«’Εχουμε δρόμο ακόμη», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ το επόμενο ραντεβού για τα «κόκκινα» δάνεια θα πραγματοποιηθεί σήμερα…

www.enikonomia.gr

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.