Αναγνώστης καταγγέλει: Χαράτσι 15 ευρώ για καταβολή ΦΠΑ μέσω Eurobank!

Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα στη Eurobank να καταθέσω ΦΠΑ έχοντας υπόψιν μου ότι η προθεσμία υποβολής έληγε σε λίγες μέρες. Με έκπληξη η τράπεζα μου ανακοίνωσε ότι με… υποχρεώνει-καταχρηστικά- σε προμήθεια 15ευρώ(!). Το προσωπικό μου ανέφερε ότι η τράπεζα έχει δικές τις προθεσμίες άσχετα με την υφιστάμενη νομοθεσία! Δεν το δέχθηκα και κατευθύνθηκα προς άλλη τράπεζα όπου και εξυπηρετήθηκα.

Εύλογα μου δημιουργήθηκαν ορισμένες απορίες:

Τι συμφωνία έχει κάνει το υπουργείο οικονομικών με τη συγκεκριμένη τράπεζα;Μπορεί η Εurobank να λειτουργεί σαν κράτος εν κράτη να αγνοεί τους νόμους του κράτους και να φέρεται κατά το δοκούν;Και αν λειτουργεί έτσι σε τόσο απλά ζητήματα σε πιο σοβαρά τι συμβαίνει;Πως ελέγχονται και από ποιους;Αν το κράτος θέλει να εισπράττει φόρους από τους πολίτες δε θα έπρεπε να φροντίσει και έναν αξιόπιστο τρόπο για να εισπραχθούν;Σε τόσο δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα είναι τόσο δύσκολο να υπάρχουν κάποια ψήγματα σοβαρότητας κ να πάψουμε να λειτουργούμε σαν μια δημοκρατία της μπανάνας;

Αναγνώστης

tromaktiko

Σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.