Ανάσα 75 ημερών για τις μεταχρονολογημένες επιταγές

Ανάσα 75 ημερών αναμένεται να δοθεί στους εκδότες μεταχρονολογημένων επιταγών που λήγουν μετά την 31η Μαρτίου με στόχο να διευκολυνθεί η αγορά δεδομένου ότι η ρευστότητα των επιχειρήσεων και των εμπόρων έχει σχεδόν μηδενιστεί εξαιτίας των επιπτώσεων στην οικονομία της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.

Η ελάφρυνση των 75 ημερών, που ουσιαστικά ανοίγει παράθυρο διευκόλυνσης μέχρι τα μέσα Ιουνίου αποτελεί, σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η επικρατέστερη από μια σειρά λύσεων που εξετάσθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Το μέτρο αναμένεται να ενεργοποιηθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία εκτιμάται ότι θα δημοσιευθεί τα επόμενα 24ωρα. Στο μεσοδιάστημα, για τις επιταγές που θα βρίσκονται «ακάλυπτες» προβλέπεται η εξής μέριμνα:

Δεν θα γίνεται αναγγελία στον Τειρεσία από τις τράπεζες και  ο δικαιούχος δεν θα έχει τη δυνατότητα καταγγελίας εντός του 8ημέρου, όπως ισχύει σήμερα.

Η διευκόλυνση θα ισχύσει από 31 Μαρτίου και μετά και για όσα δάνεια έχουν δοθεί μέσω factoring και έχουν εγγύηση επιταγές θα ενταχθούν στο καθεστώς της διευκόλυνσης των 75 ημερών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *